Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ugunsdzēsēji izglābj neuzmanīgus pelmeņu vārītājus

Ceturtdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki Ventspilī, Liepu ielā, izglāba vīrieti un sievieti, kuri, neuzmanīgi vārot pelmeņus, bija atstājuši vārīties katliņu bez uzmanības un sadūmojuma dēļ zaudēja samaņu, portālu Diena.lv informēja VUGD pārstāve Inga Vetere.

Ceturtdien plkst.8.37 VUGD saņēma informāciju, ka no kāda daudzdzīvokļu nama atvērtā loga nāk dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji steidzās uz dzīvokli, bet durvis neviens nevēra vaļā. Tā kā logs bija atvērts, glābēji izlēma, ka ātrāk būs iekļūt caur logu. Virtuvē uz plīts dūmoja katliņš, kurā pirms krietna laika bija uzlikti vārīties pelmeņi. Savukārt istabā bezsamaņā gulēja vidēja vecuma sieviete un vīrietis. Visi dzīvokļa logi tika atvērti, lai telpas ātrāk izvēdinātu, sniegta pirmā palīdzība cietušajiem. Drīz vien viņi arī nāca pie samaņas un tālāk par viņiem rūpējās mediķi.

Līdzīgi gadījās arī kādiem iedzīvotājiem Rīgā. Šonakt plkst. 1.30 tika saņemta informācija, ka Rīgā, Jaunrozes ielā, no kāda nama 3. stāva loga nāk dūmi. Nekavējoties uz notikuma vietu devās VUGD darbinieki ar divām autocisternām un autokāpnēm, taču dzīvokļa saimnieki paši bija pamodušies un noņēmuši no plīts „pārgatavoto” ēdienu.

Savukārt otrdien uz līdzīgiem gadījumiem ugunsdzēsēji izbrauca divas reizes. Neuzmanīgie ēst gatavotāji dzīvo Rīgā, Prūšu ielā un Maltas ielā daudzdzīvokļu ēku trešajā stāvā.

Šogad VUGD glābēji devušies uz 160 šāda veida izsaukumiem, kur piedūmojuma iemesls bija piededzis ēdiens. “Situācijas varētu likties pat komiskas, ja vien šogad tieši šādos gadījumos nebūtu cietuši 11 cilvēki, turklāt, ja vien nebūtu apkārtējo cilvēku modrības, kuri par redzamajiem dūmiem ziņo VUGD un ugunsdzēsēju operativitātes, tad vairums no šiem aizmāršīgajiem „”pavāriem” tā arī nepamostos,” uzsvēra I.Vetere. Visbiežāk uzlikt uz plīts gatavot ēdienu, bet pēc tam par to aizmirstot, doties nosnausties, gadās vecāka gada gājuma cilvēkiem vai cilvēkiem alkohola reibumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas