Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ugunsdzēsēji no dūmiem izglābj dzīvoklī vienu pašu atstātu divgadīgu bērnu

Ugunsdzēsēji piektdien no dūmiem izglābuši kādā dzīvoklī Rīgā vienu pašu atstātu divgadīgu bērnu, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz piecstāvu dzīvojamo māju Stirnu ielā saņemts plkst.11.57. Virtuvē dega sadzīves tehnika. Ugunsgrēka rezultātā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Glābēji, ierodoties notikuma vietā, konstatējuši, ka blakus telpā atrodas divgadīgs puisītis. Viņš, izmantojot elpošanas masku, iznests no piedūmotā dzīvokļa un nodots mediķu aprūpē.
Izsaukums uz notikuma vietu saņemts no kaimiņiem, kuri pamanījuši dūmus. Bērns dzīvoklī atradies viens, tiesa, drīz pēc VUGD darbinieku atbraukšanas parādījusies arī māte.

Ugunsgrēka iemeslus turpina skaidrot, tiek pieļauta iespēja, ka noticis elektrības īssavienojums sadzīves tehnikā.
Kopumā aizvadītajā diennaktī reģistrēts 21 ugunsgrēks, tai skaitā deviņi Rīgā, trīs citās pilsētās un deviņi novados. Ugunsgrēkos divi cilvēki cietuši un viens izglābts.

Aizvadītajā diennaktī saņemts viens zvans par iespējamām smakām Rīgas ostas apkārtnē - Albatrosu ielā Mangaļsalā, taču šī informācija nav apstiprinājusies.

Piektdien VUGD darbinieki astoņas reizes piedalījušies glābšanas darbos un sešas reizes maldināti. Šogad kopumā reģistrēti 6977 ugunsgrēki, kuros gājuši bojā 67 cilvēki, cietis - 201, bet izglābti - 126. VUGD darbinieki 3478 reizes piedalījušies glābšanas darbos.

Kā ziņots, piektdien plkst.14.40 VUGD saņēma izsaukumu uz autoservisa angāru Rīgā, Rencēnu ielā.
Ugunsgrēkā cieta aptuveni 50 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar dūmiem un apdedzināja rokas. Vīrietis nodots mediķiem. Angāra iekšpusē sadega piecas automašīnas, bet pie angāra ārpusē - vēl divas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas