Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ugunsgrēkā daudzstāvu mājā Rīgā gājuši bojā divi cilvēki

Šonakt ugunsgrēkā daudzstāvu mājā Rīgā gāja bojā divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Aizvadītajā naktī ap plkst.3.30 VUGD saņēma izsaukumu uz kādu deviņstāvu dzīvojamo ēku Rīgā, pa kuras piektā stāva logiem nāca lieli dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas piektajā stāvā deg dzīvoklis 50 kvadrātmetru platībā un kāpņu telpa desmit kvadrātmetru platībā.

Degušajā dzīvoklī tika atrasti divi bojāgājušie. Ar glābšanas maskām glābēji no apkārtējiem dzīvokļiem izglāba 24 cilvēkus, no kuriem septiņi ugunsgrēkā cieta, kā arī evakuēja desmit cilvēkus. Izglābti arī divi suņi un kaķis.

Svētdien īsi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Malvu ielu Ogrē, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega ārsiena, jumts un pie ēkas esošā malkas grēda 30 kvadrātmetru platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens ugunsgrēkā bija cietis un tika nodots mediķu aprūpē.

Svētdien ap plkst.20 ugunsdzēsēji devās uz Maskavas ielu Rīgā, kur divpadsmitstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki. Degšana tika likvidēta pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Savukārt Cēsu novada Straupes pagastā svētdien dega meža zemsedze vairāk kā hektāra platībā. Notikuma vietā strādāja arī Valsts meža dienesta darbinieki un Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Neilgi pirms pusnakts glābēji Rīgā no Daugavas izcēla kādu bojāgājušo un nodeva to Valsts policijas amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas