Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Valmierā nodzēsts ugunsgrēks Vecpuišu parka vēsturiskajā ēkā

Pirmdien Valmierā, Vecpuišu parkā, izcēlies ugunsgrēks tur esošajā vēsturiskajā ēkā, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Ēka, kas ir apsaimniekota, bet netiek izmantota atrodas Leona Paegles ielā 10, Valmierā. Saistībā ar dzēšanas darbiem šajā ielā uz laiku ir slēgta satiksme. Portāla Diena.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka ēka pieder Swedbank.

V.Šembele pastāstīja, ka ugunsdzēsēji izsaukumu saņēma plkst. 11.37. Kad notikuma vietā ieradās ugunsdzēsēji,  viņi konstatēja, ka ēkai deg jumts 400 kvadrātmetru platībā. Šobrīd tiek uzlauztas jumta konstrukcijas. VUGD pārstāve sacīja, ka vēl nav notikusi ugunsgrēka lokalizācija un darbi vēl notiek. Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji ne tikai Valmieras, bet arī no Cēsīm un Strenčiem.

Vēlāk izrādījās, ka liesmas nelielā platībā pārņēmušas arī iekštelpas, kur izdeguši apmēram 20 kvadrātmetri. Plkst.14.25 ugunsgrēku izdevās lokalizēt, taču dzēšanas darbi joprojām turpinās un ugunsdzēsēji demontē ēkas jumta konstrukcijas, ziņo LETA. VUGD Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš portālam Diena.lv ziņoja, ka ugunsgrēks, visticamāk, izcēlies celtnieku, kuri pirmdienas rītā strādājuši uz jumta, neuzmanīgas rīcības dēļ.

Vecpuišu parks tika ierīkots pēc dr.med. Georga Apiņa ierosinājuma. Parka ierīkošanai Apinis nodibināja Septiņu vecpuišu biedrību. 1913. gadā G.Apinis un pārējie septiņi līdzīpašnieki nopirka pilsētas vidū esošo Lilijas dārzu. Paviljona ēka Vecpuišu parkā uzcelta 1914. gadā.

(ziņa papildināta ar iekštelpu foto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas