Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts policija Rīgas reģionā atbrīvo nolaupītu personu; aizturēti trīs vīrieši

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu aizdomās par personas nolaupīšanu un darba ekspluatāciju pagājušajā nedēļā aizturēja trīs personu grupu. Tās dalībnieki ilgstošā laika posmā ekspluatējuši vairākas personas, kurām bez samaksas bija jāveic dažāda veida saimnieciskie darbi, kā arī remontdarbi.

Valsts policija bija saņēmusi informāciju no kādas nevalstiskās organizācijas par iespējamu darba ekspluatāciju Rīgas reģionā. Reaģējot uz saņemto informāciju, šā gada martā Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 154.1 panta pirmās daļas (par cilvēku tirdzniecību), vēlāk papildus kvalificēts arī pēc Krimināllikuma 153. panta pirmās daļas (par personas nolaupīšanu).

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka kādā adresē Rīgas reģionā ar varu tiek turēta persona, kura iespējams ir cilvēktirdzniecības upuris, kurš tiek ekspluatēts. Ekspluatācija izpaudās kā piespiešana veikt dažāda veida palīgdarbus saimniecībā, kā arī remontdarbus. Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka iespējamie paverdzinātāji darbiem piemeklēja personas, kurām ir dažādas atkarības, piemēram, alkoholisms, kā arī bezpajumtniekus. Tāpat noskaidrots, ka par padarīto darbu netika maksāts un nodarbinātais strādājis par vēdera tiesu. Dzīvošana nodrošināta avārijas stāvoklī esošos objektos - mājā, kur notika remontdarbi un celtniecības vagoniņā.

Šī gada 6.augustā Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljonu veica sankcionētas kratīšanas un personu aizturēšanas konkrētajā adresē Rīgas reģionā. Tika aizturēti trīs vīrieši, kuri dzimuši 1950., 1973. un 1985. gadā. Kratīšanu laikā personu dzīvesvietā, automašīnā un pieguļošajā privātajā teritorijā, tika atrasts ieročiem līdzīgu priekšmetu arsenāls. Papildus tika izsaukti arī Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes sapieri un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes eksperts. Sapieri konstatēja, ka sprādzienbīstamie priekšmeti ir mācību granāta, mācību trokšņu detonatori, tāpat tika konstatēta arī munīcija, karabīne ar optisko tēmekli un klusinātājs. Atsavinātajām lietām ir nozīmētas ekspertīzes.

Operācijas laikā tika atbrīvota nolaupītā persona, kurai tiek sniegti valsts apmaksāti rehabilitācijas pakalpojumi un persona šobrīd atrodas drošībā.

Pēc aizturēšanas visas personas tika nogādātas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, pēc kā vienai no aizturētajām personām tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt divām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Visi trīs aizturētie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas