Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vanšu tilta iekarotājam draud psihiatriskā slimnīca

Rīgas Centra rajona tiesā pagājušonedēļ nonākusi pirmā no lietām par šīs vasaras kāpieniem Vanšu tiltā. Kāpējs gan atzīts par nepieskaitāmu, tādēļ tagad viņam draud piespiedu ārstēšanās psihiatriskajā slimnīcā.

Pagājušajā vasarā nelikumīgais rīdzinieku hobijs - kāpšana Vanšu tilta vantīs - atguva popularitāti ar uzviju. Pēc tam kad vasaras sākumā kāds jaunietis, kurš, pēc mediju ziņām, sirga ar psihiskas dabas traucējumiem, no tilta vantīm nolēca un nomira, bija vēl vismaz trīs mēģinājumi uzkāpt vantīs.

Pašvaldībai pat nācās norīkot fizisku apsardzi, kā arī notīt vantis ar dzeloņdrātīm un pieslēgt tām signalizāciju.

Var spriest, ka tagad līdz tiesai nonācis 24 gadus vecs vīrietis, kurš Vanšu tilta vantīs uzkāpa, kad apsardze tām jau bija norīkota. Tas notika jūlija beigās, nedēļas nogales naktī, tādēļ šis gadījums atšķirībā no citiem milzīgus satiksmes traucējumus neradīja, tomēr glābšanas operācija, protams, radīja izdevumus valsts dienestiem.

Viņam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 231. panta 1. daļas - par huligānismu. Viņš ir atzīts par nepieskaitāmu, tādēļ lūgts ierosināt kāpējam piemērot medicīniska rakstura piespiedu līdzekļus, Dienu informēja prokuratūrā.

Jāpiebilst, ka par šo gadījumu Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) jau iepriekš bija izteicies, ka kāpējs esot «psihiatru uzskaitē». Viņš turklāt esot «uzstādījis rekordu», kļūdams par pirmo tiltā kāpēju, kurš to paveicis nevis pa Vecrīgai vistuvāk esošajām lēzenākajām vantīm, bet gan pa stāvāku vanšu grupu, kas atrodas tuvāk tilta balstam.

Gadījumu, kas beidzās traģiski, kā arī pārējos šīs vasaras kāpienus Vanšu tiltā turpina izmeklēt policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas