Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Vidzemē zāles pļāvēja radīta strāvas trieciena dēļ gājusi bojā 16 gadu veca meitene

Vidzemē zāles pļāvēja radīta strāvas trieciena dēļ sestdien gāja bojā 16 gadu veca meitene, portālu_ Diena.lv _informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Meitene pļāvusi zāli ar trimeri, kuram, iespējams, bijis bojāts vads, un jauniete saņēmusi strāvas triecienu. Lai gan ātrās palīdzības mediķu brigāde notikuma vietā ieradās ātri un cīnījās par viņas dzīvību, slimnīcā meitene nomira.

Sestdien NMPD mediķi nespēja izglābt arī kādu Igaunijas pilsoni, kurš smagas traumas guva ūdensmotociklu sacensību laikā Jelgavā. Ātrā palīdzība ieradās piecu minūšu laikā kopš izsaukšanas brīža un nogādāja vīrieti slimnīcā, tomēr viņa dzīvību neizdevās glābt. Traumas vīrietis guva sadursmē ar citu ūdensmotocikla vadītāju – 38 gadus vecu Latvijas pilsoni. Arī otru sacensību dalībnieku nogādāja slimnīcā Rīgā – ar muguras un galvas traumām.

NMPD aicināja atpūtas un sporta pasākumu organizētājus izvērtēt visus drošības aspektus, nodrošinot nepieciešamos mediķu resursus un to izvietojumu pasākumos, kā to paredz arī Ministru kabineta noteikumi nr.526 „Kārtība, kāda pasākuma organizators nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību publiskā pasākumā”.

Savukārt Zemgalē no jumta nokrita 28 gadus vecs vīrtietis, kurš, iespējams, bija alkohola reibumā. Viņš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā Rīgā.

Pierīgā sestdien pa otrā stāva logu izkrita trīs gadus veca meitene, kuru vēlāk hospitalizēja ar galvas un rokas traumu.

Latgalē nedēļas nogalē 43 gadus vecs vīrietis smagi sazāģējis pirkstus un nogādāts slimnīcā. Savukārt 50 gadu vecu sievieti sadzēlušas aptuveni 20 bites. Mediķi viņai snieguši palīdzību, un sievietei kļuvis labāk, tādēļ viņa no hospitalizācijas atteikusies.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas