Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vīrietim par spiegošanu Krievijas labā piespriež piecus gadus cietumā

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa otrdien Valentīnam Frolovam par spiegošanu Krievijas labā piesprieda piecus gadus cietumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Spriedums tika pasludināts slēgtā tiesas sēdē. Frolovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma panta par ziņu nelikumīgu vākšanu un to tiešu nodošanu ārvalsts izlūkdienestam. Apsūdzētais ziņas vācis izlūkdienesta uzdevumā, aģentūru LETA informēja Tiesu administrācija.

Tiesa nosprieda atzīt apsūdzēto par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem. Soda laikā ieskaitīs laiku, ko vīrietis pavadīja apcietinājumā, - sešus mēnešus.

Līdz sprieduma spēkā stāšanās brīdim tiesa atstāja negrozītu Frolovam piemēroto drošības līdzekli - drošības naudu. Turklāt viņam piemērots papildu drošības līdzeklis - aizliegums izbraukt no valsts.

Lietas dalībnieki 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas rakstveidā var iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Pilno spriedumu var pārsūdzēt vai noprotestēt Rīgas apgabaltiesā desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra ar spriedumu ir apmierināta un neplāno iesniegt protestu, aģentūrai LETA apstiprināja prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" 8.maijā vēstīja, ka Pierīgā dzīvojošais būvuzņēmējs Frolovs, kurš 80. gados dienējis Padomju armijā, ilgstoši spiegojis Krievijas interesēs.

No Valsts drošības dienesta (VDD) gada pārskata varot izsecināt, ka Frolovs vācis izlūkziņas par NATO spēku ierašanos un izvietojumu Baltijā, militārajai loģistikai izmantotajām lidostām, Latvijas aizsardzības spējām un iekšpolitiku, vēstīja "De facto".

Frolovam pērn tika noteikts apcietinājums kā drošības līdzeklis. Viņa advokāts Egons Rusanovs lūdza apcietinājumu nomainīt pret drošības naudu, un nesen izmeklēšanas tiesnese Biruta Horuna viņu atbrīvoja pret 30 000 eiro.

LETA jau rakstīja, ka VDD līdz šim izmeklējis un turpina izmeklēt astoņus kriminālprocesus pret deviņām personām par spiegošanu.

Pēdējā no sāktajām lietām februārī aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas specdienesta interesēs aizturēts Baltkrievijas pilsonis. Savukārt pārējos kriminālprocesos vai nu stājies spēkā notiesājošs spriedums, vai arī tie atrodas prokuratūrā vai tiesā un VDD vairs nav to virzītājs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas