Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ādažu un Carnikavas domju priekšsēdētāji sāk sarunas par sadarbību apvienotajā novadā

Šodien sākušās sarunas par turpmāko sadarbību jaunievēlētajā Ādažu novada domē, aģentūrai LETA apstiprināja visvairāk vietu ieguvušo politisko spēku pārstāvji.

Ādažu mērs Māris Sprindžuks, kura pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība (LRA) ieguvusi sešas no 15 vietām domē, aģentūrai LETA skaidroja, ka viņš cer izveidot maksimāli plašu koalīciju. Viņa ieskatā, nedrīkst pieļaut, lai apvienotajā novadā kāda iedzīvotāju daļa justos nenovērtēta un atstumta.

Viņš cer atrast balansu starp politiskajiem spēkiem un izveidot tādu koalīciju, kurā no paša sākuma nebūtu ieprogrammētas kādas nepārvaramas pretrunas.

Sprindžuks uzskata, ka iepriekšējā Ādažu novada domes sasaukumā nebija izteiktas koalīcijas un opozīcijas. Lai gan LRA būtu spējusi viena pati organizēt lēmumu pieņemšanu, tomēr lēmumu pieņemšanā maksimāli esot tikuši iesaistīti ari citu partiju deputāti.

Arī jaunajā domē Sprindžuks vēlas darbu organizēt tā, lai opozīcija netiek pastumta malā, bet lēmumu pieņemšanu spēj ietekmēt visi deputāti.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, kuras pārstāvētā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) ieguvusi četras vietas jaunajā Ādažu novada domē, aģentūrai LETA apliecināja, ka runājusi ar Sprindžuku par iespējamo sadarbību novada domē.

Viņa atbalsta plašas koalīcijas izveidi, iesaistot arī citus politiskos spēkus. Kā piemēru Mieriņa minēja Latvijas Zaļo partiju (LZP), kura vēlēšanās izcīnījusi vienu vietu novada domē.

Arī pret sadarbību ar bijuši Carnikavas novada domes opozīciju viņai neesot iebildumu. "Man šobrīd nav sarkano līniju. Mēs esam ievēlēti domē un gribam strādāt," uzsvēra Mieriņa.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldību vēlēšanās jaunajā jeb paplašinātajā Ādažu novadā uzvarējusī LRA ieguvusi sešas deputātu vietas no kopumā 15 domes deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie rezultāti. LRA domē pārstāvēs Sprindžuks, Kerola Dāvidsone, Valērijs Bulāns, Kristīne Savicka, Karina Miķelsone un Ieva Roze.

LZS ieguvusi četras vietas un no tās ievēlēta Mieriņa, Genovefa Kozlovska, Gatis Miglāns un Raivis Pauls. Jauno konservatīvo partiju Ādažu novadā pārstāvēs Imants Krastiņš un Arta Deniņa, "Saskaņu" - Jānis Leja, LZP - Gundars Bojārs, bet apvienoto "Kustības "Par!""/"Jaunās vienotības" sarakstu - Sniedze Brakovska.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas