Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aicina ievērot likumu un nebraukt ar auto uz Burtnieka ezera ledus

Burtnieka ezers ir zemledus makšķernieku iecienīts galamērķis, taču Burtnieku novada pašvaldība atgādina, ka pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa ledu stingri aizliegts. Tāpēc makšķernieki aicināti ievērot šo kārtību, tā pasargājot sevi no ielūšanas ledū, kā arī no soda naudas, kādu paredz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss, portālu Diena.lv informēja Burtnieku novada pašvaldībā.

Burtnieka ezers ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta teritorijā, tāpēc saistoši ir Ministru kabineta noteikumi, kas paredz, ka ainavu aizsardzības zonā aizliegts "nobraukt no ceļiem un pārvietoties ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, tricikliem, kvadricikliem un mopēdiem pa meža un lauksaimniecības zemēm, izņemot pārvietošanos pa maršrutiem, kuri speciāli izveidoti teritorijas apmeklētājiem, vai pārvietošanos, kas saistīta ar šo zemju apsaimniekošanu, uzraudzību vai valsts aizsardzības uzdevumu veikšanu".

Aizliegums pārvietoties pa ledu ar automašīnu iekļauts arī Burtnieku novada pašvaldības izstrādātajos saistošajos noteikumos Nr. 6/2011 "Par licencēto makšķerēšanu" Burtnieka ezerā". Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 81. pantu "Īpaši aizsargājamo dabas teritoriju aizsardzības un izmantošanas prasību pārkāpšana" naudas sods par šādiem pārkāpumiem fiziskajām personām var tikt piešķirts no 20 līdz 700 latiem, bet juridiskām personām - no 20 līdz 1500 latiem.

"Esam konsultējušies ar vairākiem Dabas aizsardzības pārvaldes valsts vides inspektoriem, un viņu skaidrojums atbilstoši spēkā esošai likumdošanai ir viennozīmīgs - Ziemeļvidzemes Biosfēras rezervāta Ainavu aizsardzības zonā, kurā ietilpst arī Burtnieka ezers, pārvietoties pa ūdenstilpju ledu ar mehāniskajiem transporta līdzekļiem nav atļauts. Tāpēc aicinām zemledus makšķerniekus ievērot šos nosacījumus, lai atpūta uz ezera nebeigtos ar administratīvā pārkāpuma protokolu un ievērojamu naudas sodu. Taču vēl svarīgāk ir pašu drošība uz ledus, kuru vistiešākajā veidā apdraud automašīnu braukšana pa ledus segumu, kas var būt nevienmērīgs un neizturīgs pret tik lielu slodzi," sacīja Burtnieku novada pašvaldības Dabas resursu nodaļas vadītājs Raimonds Indrāns, piebilstot, ka līdz zemledus makšķerēšanas sezonas beigām Burtnieka ezerā notiks regulāri reidi, kuru mērķis būs pārbaudīt, vai makšķerēšana notiek atbilstoši likumiskajām normām.

Makšķerēšanai Burtnieka ezerā nepieciešama makšķerēšanas karte un Burtnieka ezera makšķerēšanas licence. Bez licences atļauts makšķerēt bērniem līdz 16 gadu vecumam un personām no 65 gadu vecuma, kā arī invalīdiem. Ikvienam makšķerniekam jāievēro MK noteikumi Nr. 1498 "Makšķerēšanas noteikumi" un Burtnieku novada pašvaldības izdotie saistošie noteikumi Nr. 6/2011 "Par licencēto makšķerēšanu Burtnieka ezerā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas