Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Alūksnes novada dome prasa atsaukt nepatiesu Tallinas mēra apgalvojumu

Alūksnes novada dome nosūtījusi vēstuli Tallinas mēram Edgaram Savisāram, kurā prasa atsaukt nepatiesu apgalvojumu, ka tautas skaitīšanas laikā Alūksnē reģistrēti Norvēģijā dzīvojoši cilvēki. Domes priekšsēdētāja Aivara Fomina prasība publiski atteikties no apmelojuma tikusi publicēta Igaunijas laikrakstā Postimees, ziņo portāls aluksniesiem.lv.

"Kad Alūksnē ieradās trīs Baltijas valstu aizsardzības ministri, Igaunijas aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu stāstīja, ka esmu kļuvis populārs Igaunijā. Centrālajā laikrakstā publicēta informācija, ka Latvijas pilsētas domes priekšsēdētājs norāda – Edgars Savisārs melo. Jā, mēs esam apmeloti, ka esam veikuši nelikumības, tāpēc prasām atsaukt grāmatā publicēto," skaidro A.Fomins.

Savā grāmatā Patiesība par Igauniju E.Savisārs diskutē par Igaunijas tautas skaitīšanas datu sagrozīšanu, turklāt apgalvo, ka dati sagrozīti arī Latvijā un Lietuvā. "Piemēram, latvieši savā tautas skaitīšanā ar manipulāciju palīdzību spēja izvairīties no iedzīvotāju skaita samazināšanās zem psiholoģiski svarīgās divu miljonu robežas," teikts grāmatā.

Saskaņā ar E.Savisāra pausto neskaitāmu Latvijas pilsētu domes priekšsēdētāji vērsās pie saviem iedzīvotājiem, aicinot ārzemēs dzīvojošos reģistrēties kā Latvijas iedzīvotājus. "Īpaši ir pieminēta Alūksne, kur esot pieļautas šādas nelikumības. It kā esot aicināti tuvinieki vai radi no Norvēģijas atbraukt uz tautas skaitīšanas laiku. Tā kā tas neatbilst patiesībai, nosūtījām vēstuli, lai tiktu atsaukta šī informācija," saka A.Fomins. Viņš uzsver, ka nekādas politiskas kampaņas pilsētā nav veiktas. Turklāt desmit aizbraukušo cilvēku īslaicīga atgriešanās neko būtiski nevar mainīt tautas skaitīšanas datos, bet būtu lieki izdevumi šiem cilvēkiem.

"Nekad neesmu ticies ar Edgaru Savisāru vai runājis ar viņu. Ja viņam bija šāda informācija, tad pirms tās publicēšanas vajadzēja to pārbaudīt," uzskata A.Fomins. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas