Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Alūksnes novada Ilzenes pagastā astoņas reizes sadārdzināsies ūdensapgāde

No nākamā gada 1.janvāra SIA Rūpe klientiem Alūksnes novadā maksa par kubikmetra dzeramā ūdens sagatavošanu un piegādi, kā arī par izmantotā ūdens novadīšanu uz attīrīšanas iekārtām un tā attīrīšanu kopā būs 2,49 eiro, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Komunikāciju nodaļas galvenā speciāliste Ieva Bethere.

Tas nozīmē, ka Ilzenes pagastā, kur par ūdenssaimniecības pakalpojumiem patlaban ir jāmaksā 0,31 eiro, tarifs sadārdzināsies astoņas reizes.

Alūksnes novadā attiecīgi maksa par ūdensapgādes pakalpojumu kubikmetru būs 1,07 eiro, bet maksa par kanalizācijas pakalpojumu - 1,42 eiro. Tarifos nav ietverts pievienotās vērtības nodoklis.

Jaunos tarifus paredzēts piemērot Alūksnē un Alsviķu, Jaunalūksnes, Pededzes, Mārkalnes, Veclaicenes, Ziemera, Mālupes, Jaunlaicenes, Ilzenes un Zeltiņu pagastā, Alūksnes novadā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, pagaidām spēkā esošie tarifi ir dažādi - katrā vietā tie atšķiras. Alūksnē pagaidām par ūdenssaimniecības pakalpojumiem jāmaksā 1,94 eiro, Alsviķu pagastā - 0,66 eiro, Jaunalūksnes pagastā - 0,94 eiro, Pededzes pagastā - 0,76 eiro, Mārkalnes pagastā - 1,81 eiro, Veclaicenes pagastā 0,78 eiro, Ziemera pagastā 0,81 eiro, Mālupes pagastā - 1 eiro, Jaunlaicenes pagastā - 0,66 eiro, Ilzenes pagastā - 0,31 eiro, savukārt Zeltiņu pagastā - 0,42 eiro.

Bethere informēja, ka SIA Rūpe Regulatorā ar iesniegumu izskatīt un apstiprināt jaunu tarifu projektu vērsās 2015.gada jūnijā.

Regulators, izvērtējot tarifu izmaksu pamatojumu, lūdza komersantu iesniegt papildus skaidrojumus un izmaksas pamatojošos dokumentus, kā rezultātā komersants iesniedza precizētu tarifu projektu. Iesniegtie tarifu projekta precizējumi samazināja sākotnēji iesniegto ūdensapgādes pakalpojumu tarifu par 0,23 eiro kubikmetrā (uz 1,07 eiro kubikmetrā), bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu palielināja par 0,23 eiro kubikmetrā (uz 1,42 eiro kubikmetrā).

Lai uzklausītu Alūksnes novada iedzīvotāju viedokli par SIA Rūpe iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu, regulators jūlijā rīkoja uzklausīšanas sanāksmi.

Ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektā no kopējām izmaksām (bez peļņas) 19% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 39% - personāla izmaksas, 2% - remontu izmaksas, 36% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 2% - nodokļi, 2% - kredīta procentu maksājumi. Rentabilitāti tarifu projektā komersants iekļāvis 1% apmērā.

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektā no kopējām izmaksām (bez peļņas) 21% veido pamatlīdzekļu nolietojums, 41% - personāla izmaksas, 2% - remontu izmaksas, 34% - pārējās saimnieciskās darbības izmaksas, 1% - nodokļi, 2% - kredīta procentu maksājumi. Rentabilitāti kanalizācijas pakalpojuma tarifu projektā komersants nav iekļāvis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas