Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

AT negroza notiesājošo spriedumu siera meistara Eribēra lietā par nepilngadīgu meiteņu pavešanu netiklībā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta otrdien izskatīja Lisjēna Emīla Žana Baptista Eribēra apelācijas lietu un atstāja negrozītu Zemgales apgabaltiesas spriedumu, kas paredz gadu nosacītā cietumsoda, vēsta portāls zz.lv.

Pilns AT Krimināllietu tiesu palātas nolēmums būs pieejams 13.septembrī un pēc pilna nolēmuma sagatavošanas dienas L.Eribērs to 10 dienu laikā var pārsūdzēt kasācijas kārtībā Senātā, zz.lv informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja. Ja lietas dalībnieki minētajā laikā neiesniegs kasācijas sūdzības vai prokurors - kasācijas protestu, otrdienas spriedums stāsies spēkā.

Jau vēstīts, ka pērn par nepilngadīgo meiteņu pavešanu Zemgales apgabaltiesā notiesātā Elejas franču siera meistara L.Eribēra aizstāvis Igors Sandlers bija iesniedzis apelācijas sūdzību.

Zemgales apgabaltiesa ir noteikusi arī drošības līdzekli – uzturēšanās noteiktā dzīves vietā līdz spriedums stāsies likumīgā spēkā.

Kā ziņots, pērn 30.martā noslēdzās vairāk nekā gadu ilgusī tiesas prāva četru mazgadīgu un nepilngadīgu meiteņu pavešanā netiklībā apsūdzētā Elejas franču siera meistara L.Eribēra lietā, un Zemgales apgabaltiesa nolasīja spriedumu, atzīstot viņu par vainīgu nepilngadīgas, bet ne mazgadīgas, personas pavešanā netiklībā un nosakot gadu ilgu cietumsodu nosacīti.

Ar apgabaltiesas 30.marta spriedumu L.Eribērs atzīts par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 162.panta 1.daļā un pēc šī panta sodīts ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu nosacīti, ar pārbaudes laiku uz vienu gadu. Apsūdzētajam uzlikts par pienākumu nemainīt dzīvesvietu bez Valsts probācijas dienesta piekrišanas, atgādina zz.lv.

Kā ziņots iepriekš, aizdomas par L.Eribēra iespējamām pretlikumīgām darbībām nāca gaismā 2007.gadā pēc Ziemassvētku brīvdienām, kad kāda no skolniecēm saviem vienaudžiem parādīja ar mobilo tālruni nofilmētus kadrus L.Eribēra guļamistabā, kuros redzams, ka kaila meitene cenšas izmukt no vīrieša.

Pats L.Eribērs uzmākšanās faktu neatzina un uzsvēra, ka seksa nav bijis, bet kaila viņa istabā meitene bijusi, jo gribējusi iet vannā. Turklāt nepilngadīgās viņam nozagušas vairāk nekā 300 latu.

Uzņēmēja sieva Pereta dzīvo Francijā, viņam ir trīs pieauguši bērni - dēli Fransuā un Silva, meita Klodīne, informē zz.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas