Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Atrasta lācene Made

Lācenei Madei izdevies iešaut miegazāles un, visticamāk, jau tuvākās stundas laikā viņa tiks nogādāta savā ierastajā mājvietā - Gaujas Nacionālā parka voljērā, informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins.

Pēdu dzinējiem lācenes, kura brīvsolī bija devusies naktī no trešdienas uz ceturtdienu, atrašanās vietu izdevās atrast tikai ceturtdien vakarā pēc pulksten septiņiem. Lācene sevi nodevusi, kad tuvējās mājās, aptuveni kilometru no Līgatnes dabas takām, mielojusies ar āboliem.

Kad speciālisti šajā vietā nokļuvuši, Made gan jau bija devusies prom, tomēr neilgi pēc tam uzieta netālajā mežiņā, kur viņai arī jau iešauta pirmā miega zāļu deva.

Šteins norādīja, ka, iespējams, būs vajadzīga vēl otra deva miega zāļu, taču patlaban tiek vērota lācenes uzvedība. Paredzams, ka desmit minūšu laikā Made aizmigs, un tad pusstundas laikā tiks nogādāta atpakaļ mājvietā.

Piebraucamie ceļi joprojām Līgatnes dabas takām joprojām gan ir bloķēti un zona slēgta apmeklētājiem. Šādi drošības pasākumi tiks realizēti līdz pat brīdim, kad lācene būs nogādāta atpakaļ savā voljērā, uzsvēra Šteins.

Jau ziņots, ka no Līgatnes dabas taku voljera lācis izmuka naktī no trešdienas uz ceturtdienu. Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir samazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama.

Līdz situācijas atrisinājumam ieeja Līgatnes dabas taku zonā ir aizliegta. Iedzīvotāji un viesi, ogotāji, sēņotāji un dabas vērotāji lūgti atturēties no dabas taku teritorijā esošo mežu apmeklējuma.

Lai atrastu lāci, dabas taku apkārtnē ceturtdienas rīta pusē tika izvietotas medus ēsmas, kuras novietotas gar taku malām, kā arī smilšainās vietās, lai vieglāk būtu pamanīt lāča pēdas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas