Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Austrālietis sievai dzimšanas dienā velta skrējienu cauri visai Latvijai

Austrālietis Džeims Vaits savu vairāk nekā 360 kilometrus garo skrējienu cauri visai Latvijai veltīja sievai. Viņš to sāka 12.jūlijā Liepājas pludmalē un 24.jūlijā pabeidza Apē, vēsta portāls aluksniesiem.lv.

"Kad 24.jūlija pēcpusdienā braucu ar divriteni, stāvlaukumā pie Unibodes mani apturēja, lūdzot pastāstīt, kas ievērojams ir Apē. Uzreiz atpazinu Amandu, jo televīzijā biju redzējusi kopā ar vīru sarkanos krekliņos un uzrakstu "Liepāja - Ape". Izrādījās, ka vīrs Dzeims viņai dāvina šo skrējienu dzimšanas dienā," stāsta apeniete Anita Harju.

Amanda Hērta - Vaita ir Austrālijas latviete. Viņa dzimusi un augusi Austrālijā, bet dzimtas saknes ir te - Latvijā. Tā kā Amanda dzimšanas dienā nevēlējās ne šokolādi, ne ziedus, viņas vīrs izlēma sievai veltīt skrējienu no vienas Latvijas malas līdz otrai, tā izrādot cieņu un vēlmi apskatīt zemi, kurā dzīvojuši Amandas senči.

"Savu velosipēdu atstāju un braucu kopā ar Amandu un viņas gandrīz divus gadus veco meitiņu Anniku, kas saldi gulēja mašīnās sēdeklī. Parādīju, kā tikt līdz Raganu klintīm un dižvītolam, kur Džeims varētu nofotografēties. Tad aizbraucām uz manām mājām, kur piepildījām pudeles ar ūdeni. Dārzā tika saplūktas zirņu pākstis. Iedevu arī informāciju par Api. Tad Amanda steidzās pretī savam skrējējam uz norunāto vietu noteiktajā laikā," atceras A.Harju.

Viņa apbrīno cilvēkus, kuri iepazīst Latviju šādā veidā. Anita norunājusi sazināties ar Amandu e-pastā un tikties nākamvasar Rīgā Dziesmu un deju svētkos. Arī Austrālijas latviete dejo tautisko deju kolektīvā "Piektais ritenis". Pirmoreiz viņa Latvijā viesojusies 1987.gadā, pēc tam divas reizes - 2008. un 2009.gadā - te ieradās kopā ar vīru Džeimsu.

Skrējiena maršruts nebija taisnākais ceļš starp Liepāju un Api, taču tas tika saistīts ar Vaitu vēlmi apciemot radus un draugus. Skriešana ir Dž.Vaita hobijs, ikdienā viņš regulāri noskrien 10 - 15 kilometrus. Šķērsojot Latviju, viņš 13 dienās noskrēja vairāku simtu kilometru garo maršrutu Liepāja - Grobiņa - Durbe - Skrunda - Saldus - Tukums - Sloka - Rīga - Valmiera - Smiltene - Ape.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas