Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Azarevičs: Širjakovs ir godprātīgi pildījis Daugavpils vicemēra pienākumus

Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs ir godprātīgi pildījis vicemēra pienākumus, savukārt viņa saistīšana ar tā saucamo pašvaldības AS _Daugavpils siltumtīkli _kukuļošanas lietu ir nekas cits kā pirmsvēlēšanu provokācija, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda SC Daugavpils nodaļas priekšsēdētājs, Daugavpils domes priekšsēdētājas 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs.

"Starp PAS Daugavpils siltumtīkli un SIA Batergo noslēgtais līgums par siltumenerģijas iepirkšanu siltumcentrāles Nr.3 (SC-3) vajadzībām nav pirmais šāda tipa līgums, kas noslēgts starp Daugavpils siltumapgādes uzņēmumu un privātfirmām. Līdzīgi līgumi darbojas arī SC-1 un SC-2. Tādēļ skandāls ap šo līgumu ir nekas cits kā politiskais pasūtījums," pārliecināts Azarevičs.

Jautājumu par Širjakova izslēgšanu no SC rindām sakarā ar viņa saistību ar Daugavpils siltumtīklu kukuļošanas lietu netiek plānots skatīt, jo, neskatoties uz to, ka ievēlēts domē no SC saraksta, viņš nav šīs partijas biedrs, paskaidroja Azarevičs.

LETA jau ziņoja, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar Daugavpils siltumtīklu īstenotajiem projektiem.

Neminot vārdus un uzvārdus, KNAB atklājis, ka divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas šajā kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji atzīti par aizdomās turētajiem kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā, bet vēl divi uzņēmēji tiek turēti aizdomās par starpniecību kukuļošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu.

3.februārī ar tiesas lēmumu apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai. Vēl trim personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai - arī aizliegums pildīt savus pienākumus.

Aģentūrai LETA zināms, ka šajā lietā aizdomās turētie ir Širjakovs, uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins un no amata pienākumu pildīšanas atbrīvotais Daugavpils siltumtīklu valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš gan tagad iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro (84 000 latu) apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas.

19.februārī Rīgas apgabaltiesa atstāja negrozītus Rīgas rajona tiesas 3.februāra lēmumus, ar kuriem tikuši apcietināti Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā aizdomās turamie Širjakovs un Sprinovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas