Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Brauciens uz laukiem jāplāno

Svētku laikā mainīsies sabiedriskā transporta kustības grafiks. Piemēram, reģionālo autobusu kustībā Līgo svētkos un Jāņu dienā izmaiņas būs apmēram 500 maršrutos – gan palielinot, gan samazinot reisu skaitu. Savukārt vilcienu kustība arī piektdien tiks organizēta brīvdienu režīmā.

Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone Dienai pastāstīja, ka lielākajos savienojumos, piemēram, Rīga– Liepāja, Rīga–Valmiera un Rīga–Daugavpils, reisu skaits pieaugs 22. jūnija pēcpusdienā, kad cilvēki brauc ārā no lielajām pilsētām, lai varētu doties uz laukiem. Tāpat papildu reisi tiks norīkoti arī 25. jūnijā, kad lielāka cilvēku plūsma atkal mēģinās nokļūt Rīgā. 25. jūnija izmaiņas vairāk attiecas uz Kurzemi, savienojumos starp Rīgu un Liepāju. Šajā laikā Autotransporta direkcija arī mudina laikus iegādāties biļetes.

Turpretim 23. un 24. jūnijā autobusu reisu skaits tiks samazināts. Piektdien izmaiņas skars autobusus laikā, kad cilvēki parasti dodas uz darbu, jo pēc šiem reisiem nebūtu pieprasījuma. Z. Plone skaidro, ka izmaiņas sarakstā tiek veiktas, vadoties pēc pārdoto biļešu apjoma iepriekšējos gados. Viņa arī piebilst, ka izmaiņas skars visus maršrutus, tādēļ pirms tam ieteicams Autotransporta direkcijas mājaslapā internetā pārbaudīt izmaiņas kustības grafikā. Jautājumu gadījumā jāsazinās ar pasažieru pārvadātāju. Arī vilcieni svētku laikā kursēs brīvdienu režīmā. Piemēram, vilciens uz Liepāju, kas parasti kursē piektdienās, šonedēļ pārcelts uz ceturtdienu, bet vilciens uz Pļaviņām 22. jūnija vakarā brauks līdz pat Madonai. Savukārt papildu vilciena reisi no Rīgas līdz Rēzeknei, Daugavpilij un Siguldai gaidāmi 23. jūnijā.

A/s Pasažieru vilciens pārstāvis Egons Ālers Dienai arī norādīja, ka nedēļas nogalē iespējamas vēl kādas izmaiņas, taču tās nesaistās ar svētku dienām, bet gan laika apstākļiem. "Jo augstāka temperatūra un vairāk saules tiek prognozēts konkrētajā dienā, jo vairāk vilcienu reisu mēs norīkojam," viņš informē. To gan iepriekš paredzēt nav iespējams, un tas, kā viņš stāsta, notiek operatīvi. Par papildu reisu piešķiršanu var lemt pat iepriekšējās dienas vakarā. Tāpēc pagaidām svētku dienās neviens papildu vilciens nav norīkots, jo prognozes neliecina, ka gaidāms liels karstums. Ja laika prognoze kļūs labvēlīgāka, tiks norīkoti papildu vilcieni maršrutos uz kūrortiem, piemēram, Jūrmalu un Saulkrastiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas