Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Caune un uzņēmēji sapulcē par lopu līķu glabātavu ierīkošanu nevēlas ielaist presi

Tikai pēc tam, kad vairums Vircavas kultūras namā sanākušo pagastļaužu akceptēja laikraksta_ Zemgales Ziņas _žurnālistu klātbūtni, Jelgavas novada pašvaldības vadība deva zaļo gaismu medijiem vērot iedzīvotāju tikšanos ar uzņēmuma Baltic Trade pārstāvjiem, kas Vircavas pagastā ieplānojuši uzglabāt lopu līķus un citus dzīvnieku izcelsmes atkritumus, ziņo portāls_ zz.lv_.

Jelgavas novada priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) sākotnēji nostājās uzņēmējas pusē un žurnālistiem atļāva piedalīties ar nosacījumu, "ja uzrakstīsiet korekti un zolīdi". Tagad viņš saka – tā bijusi neveikla situācija.

Otrdien pēcpusdienā Vircavas kultūras namā pēc Jelgavas novada pašvaldības rosinājuma tika sasaukti iedzīvotāji, lai dotu viņiem iespēju iztaujāt uzņēmēju par plāniem pagastā bijušā kolhoza Rosme teritorijā ierīkot lopu līķu glabātavu. Taču, ieraudzījusi žurnālistus, SIA Baltic Trade vadības pārstāve Aija Bitēna paziņoja, ka tad, ja piedalīsies prese, viņa sapulci pametīs. Viņas pusē tūlīt nostājās arī Z.Caune, apgalvojot, ka laikraksta Zemgales Ziņas raksts par šo tēmu bijis nekorekts. Viņam gan nācās piekāpties iedzīvotājiem, kam pret žurnālistu klātbūtni iebilžu nebija. 

Uz aicinājumu komentēt, kādēļ pašvaldības vadība atļaujas ierobežot mediju darbu publiski pieejamā vietā, novada pārstāve Dace Kaņepone atbild – pašvaldība bija tā, kas šo sanāksmi rosināja, iepriekš publiskojot arī informāciju un aicinot dalībā atsaukties Vircavas pagasta iedzīvotājus. "Tā kā iedzīvotāju sanāksme ir publisks pasākums, loģiski, arī plašsaziņas līdzekļi ir aicināti iesaistīties," viņa skaidro jau pēc incidenta.

Pašvaldības vadītāja rīcību viņa sauc par neveiklu situāciju, kas "uz brīdi izvērtās, uzņēmējai asi reaģējot un paužot savu nostāju pret žurnālista dalību sanāksmē pēc jau līdz šim publiskotās informācijas". Tajā pat laikā pašvaldībai ne uz mirkli neesot bijusi nostāja norobežoties vai padarīt šo tikšanos par slēgtu.

Z.Caune ar preses dienesta starpniecību sagatavotā komentārā skaidro: "Uzņēmēja man pauda nostāju, ka negrib ielaist masu mediju pārstāvi, ja, viņasprāt, šo materiālu rezultātā saņēmusi daudz personisku aizvainojumu. Tomēr šajā situācijā vērsāmies pie iedzīvotājiem, noskaidrojot tieši viņu nostāju. Klātesošajiem nebija iebildumu žurnālista dalībai, un incidents tika novērsts."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas