Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Caunes auto atkal zem zīmes; šoreiz draud 30 latu sods

Acīmredzot neguvis mācību pēc pagājušā gada pieredzes, kad savu dienesta auto pretlikumīgi novietoja invalīdiem paredzētā stāvvietā pie Zemgales Olimpiskā centra, Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) turpina ignorēt normatīvus – šoreiz Zemgales Ziņas viņa mašīnu fiksējušas norādes "Apstāties aizliegts" darbības zonā, ziņo portāls zz.lv.

Zemgales Ziņu fotogrāfs Jelgavas novada šefa Z.Caunes dienesta automašīnu KIA, novietotu neatļautā vietā, pamanīja sestdien ap pulksten 14. Tā atradās Jelgavas pils ziemeļu pusē netālu no pils ieejas durvīm, turklāt tur bija vienīgā. Kā redzams attēlos, auto novietots zīmes "Apstāties aizliegts" darbības zonā.

Ar Z.Cauni Ziņām pirmdien sazināties neizdevās, jo uz telefona zvaniem viņš neatbildēja. Jelgavas novada preses pārstāve Dace Kaņepone nemācēja skaidrot, kāpēc pašvaldības vadītājs kārtējo reizi ignorējis ceļa norādes prasības. Viņa gan izteicās, ka iepriekš novads grasījies panākt, lai LLU vadība ļauj automašīnas likt pils upes pusē. Kā pamatojumu viņa min faktu, ka todien Jelgavas pilī tika sveikti novada zelta un sudrabkāzu gaviļnieki, tāpēc vecāka gadagājuma cilvēkiem ērtāk būtu mašīnas likt netālu no ieejas durvīm. Tomēr, kā novēroja Ziņas, zīmes darbība sestdien nebija apturēta, savukārt visi pasākuma apmeklētāji savus spēkratus lika tiem paredzētā laukumā aiz pils, un pie ieejas durvīm Z.Caunes mašīna bija vienīgā.

Jelgavas Pašvaldības policijas pārstāve Inga Remerte stāsta, ka iepriekš policija saņēmusi zvanu no Jelgavas novada Domes pārstāvja ar lūgumu ļaut mainīt satiksmes organizāciju norādītajā vietā. "Uz to tika dota apstiprinoša atbilde ar piebildi, ka par zīmes aizklāšanu jāvienojas ar apsaimniekotāju, jo Pašvaldības policijas kompetencē ietilpst ceļa zīmju ievērošanas kontrole, nevis jautājumi, kas saistīti ar ceļa zīmju faktisko izvietošanu, noņemšanu vai aizklāšanu uz laiku," skaidroja I.Remerte.

Ziņas par fiksēto faktu informējušas Valsts policiju. Tās pārstāve Ieva Sietniece ziņo, ka par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Šoferim, kas stūrēja Z.Caunes automašīnu, draud 30 latu sods.

Jāatgādina, ka pērn aprīlī Zemgales Ziņas Z.Caunes auto uzgāja, nelikumīgi novietotu stāvvietā, kas paredzēta invalīdiem. Toreiz Z.Caune apgalvoja, ka viņa dienesta mašīnā pie stūres brīvdienā bijis pašvaldības algotais šoferis, kam arī nācās sodā maksāt policijas piespriestos 40 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas