Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 saslimšanas izraisītā mediķu trūkuma dēļ Madonas slimnīcā slēgta Dzemdību un Bērnu nodaļa

Covid-19 saslimšanas izraisītā mediķu trūkuma dēļ Madonas slimnīcā slēgta Dzemdību nodaļa un Bērnu nodaļa, aģentūrai LETA pastāstīja SIA Madonas slimnīca valdes locekle un medicīniskā direktore Astrīda Svilāne.

Viņa skaidroja, ka pēc tam, kad slimnīcā dežurējošajai pediatrei, kura strādā arī citā medicīnas iestādē un dzīvo Madonas novadā, tika diagnosticēts Covid-19, karantīnā nonāca trīs mediķi, kā rezultātā nav iespējams nodrošināt Bērnu un Dzemdību nodaļu darbu un tās būs slēgtas divas turpmākās nedēļas, kamēr karantīnā esošie darbinieki saņems Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu atļauju atsākt darbu.

"Esam informējuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD), ka šīs nodaļas mūsu slimnīcā ir slēgtas un pacienti ir jānovirza uz citām ārstniecības iestādēm. Slimnīcas Uzņemšanas nodaļā bērniem var noņemt ērci, tāpat palīdzību var saņemt arī traumu gadījumā. Poliklīnikā un ģimenes ārstu praksēs ir iespējams saņemt mediķu palīdzību," sacīja Svilāne.

Viņa uzsvēra, ka ikvienam ir jāievēro iepriekš noteiktie ierobežojumi, jo katrs cilvēks var izrādīties potenciāli bīstams. Nekāda gadījumā nedrīkst ignorēt divu metru distanci un higiēnas prasības, kā arī rūpīgi jāsaplāno veikalu un citu publisku vietu apmeklējumi, atgādināja slimnīcas valdes locekle.

Kā ziņots, pēc tam, kad Madonas slimnīcas dežūrējošajai pediatrei tika konstatēta inficēšanās ar Covid -19, SPKC sāka epidemioloģisko izmeklēšanu un ir noteiktas tuvās kontaktpersonas - trīs slimnīcas darbinieki un astoņi bērni, kas izrakstīti mājās un kuriem turpmāka ārstniecība noteikta ģimenes ārsta uzraudzībā. Minētais nozīmē, ka šīs 11 personas ir mājas karantīnā.

Eksperti izvirzījuši "darba versijas" par inficēšanās avotu, taču vienu izcelt patlaban nevarot, skaidroja SPKC pārstāve Arāja.

Vienlaicīgi tika veikta Covid-19 testu noņemšana 40 personām - 24 slimnīcas darbiniekiem un 16 pacientiem. Visas 2.jūlijā saņemtās Covid-19 testu atbildes bija negatīvas.

Arī slimnīcā norāda, ka atbilstoši SPKC epidemiologu izvērtējumam trīs slimnīcas darbiniekiem noteikta 14 dienu karantīna.

Saskaņā ar SPKC datiem Madonas novadā līdz 3.jūlijam bija reģistrēti 1-5 saslimšanas gadījumi.

 

 

 

Top komentāri

Vai nav jocīgi?
V
Tik daudz studējošo medicīnas fakulta'tēs, un speciālistu trūkums... Vai valdībai un Saeimai nevajadzētu rīkoties un pieņemt valstisko nozīmīgus, bet ne politiskus lēmumus?
mg
m
Es tomēr kaut ko nesaprotu. Mums bija 5 vai cik tur dienas bez neviena saslimušā. Tad bija 2 vai 3 dienā. Kur ir radušies tie daudzie saslimušie Madonas slimnīcā, kas jāver ciet veselas nodaļas? Ok, es saprotu, viens saslima, pārējie izolēti kā kontaktpersonas. BET kāpēc ellē ratā tiem ārstiem un māsām ir tik nenormāli jātusē un jāčupojas, ka viens saslimst un izrādās visi ar viņu kontaktējušies. varbūt vajag vairāk pievērsties pacientiem, mazāk dīki šļūkāt pa gaiteņiem un komunicēties savā starpā, ko?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas