Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Covid-19 sertifikāta neesamības dēļ Liepājas dome uz laiku aptur deputātes Ludmilas Rjazanovas pilnvaras

Šodien Liepājas domes sēdē apstiprināts lēmums uz laiku apturēt deputātes Ludmilas Rjazanovas (S) pilnvaras, jo viņai nav derīga Covid-19 sertifikāta, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Uz deputātes pilnvaru apturēšanas laiku viņas vietā stāsies nākamais kandidāts, kurš ieguvis derīgu Covid-19 sertifikātu. Jaunā deputāta pilnvaras vēl jāapstiprina nākamajā domes sēdē.

Kā skaidro Freidenfelde, atbilstoši Liepājas vēlēšanu komisijas sniegtajām ziņām, deputāte Rjazanova līdz šā gada 15.novembrim nav uzrādījusi Vēlēšanu komisijai sertifikātu vai klīniskās universitātes slimnīcas speciālista vai konsīlija atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku.

Saskaņā ar likuma "Par pagaidu papildu prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam" pašvaldības domes deputāta pilnvaras īstenot ir tiesīgs tikai tāds deputāts, kurš līdz 15.novembrim ir ieguvis un uzrādījis pašvaldības vēlēšanu komisijai Covid-19 sertifikātu.

LETA jau vēstīja, ka pret Covid-19 nevakcinētā un šo slimību nepārslimojusī Liepājas domes deputāte Rjazanova apsver iespēju vērsties Satversmes tiesā par viņas deputāta pilnvaru ierobežojumu.

Rjazanova apstiprināja, ka viņai nav derīga Covid-19 sertifikāta. Viņai esot ģimenes ārsta izziņa par to, ka atbilstoši viņas veselības stāvoklim vakcinācija pret Covid-19 ir nevēlama.

Šādai ģimenes ārsta izziņai gan nav nozīmes likuma izpratnē. Likumā noteikts, ka atzinumu par vakcinācijas atlikšanu uz noteiktu laiku var sniegt tikai klīniskās universitātes slimnīcas speciālists vai ārstu konsīlijs.

Rjazanovas ieskatā likuma norma, kas liedz nevakcinētam deputātam strādāt pat attālināti, ir pārlieku ierobežojoša, jo attālinātajā darbā viņa neapdraud savus līdzcilvēkus.

Rjazanova iepriekš pauda neapmierinātību ar vakcinācijas kārtību, proti, viņas ieskatā pirms vakcinācijas būtu jānosaka antivielu daudzums, jāizvērtē cilvēka veselības stāvoklis, kas netiekot darīts. Deputāte uzsvēra, ka sadzīvē viņa ievēro visas epidemioloģiskās drošības prasības - lieto sejas masku, ievēro distanci un higiēnas prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas