Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Daugavpilī no tirgū pirktas cūkgaļas ar trihinelozi inficējušies pieci cilvēki

Daugavpilī no centrāltirgū pirktas cūkgaļas ar trihinelozi inficējušies vismaz pieci cilvēki, informēja Latvijas Infektoloģijas centra Latgales filiāles epidemioloģe Nonna Vološčuka.

Ar trihinelozi inficētā cūkgaļa tirgū varētu būt tirgota kopš maija beigām. Pirmais saslimšanas gadījums reģistrēts 21.jūnijā, pārējie mēneša beigās. Saslimušie ir pieaugušie - vīrieši un sievietes, kas pēc termiskās apstrādes lietojuši uzturā tirgū pirktu cūkgaļu.

Trihinelozei ir raksturīgas alerģiskas parādības: tūska dažādās ķermeņa daļās, izsitumi uz ādas, pārmaiņas asins ainā, ierobežotas kustības locītavās, stipras muskuļu sāpes, apgrūtinātas acu ābolu kustības, runāšana, rīšana, elpošana. Temperatūra pamazām kāpj līdz 38-40° un saglabājas tik augsta vairākas nedēļas.

Dažreiz ir sirdsdarbības lēkmjveida traucējumi, bezmiegs, nemiers, stipras galvassāpes un svīšana. Atraugas, slikta dūša, vemšana, caureja vai aizcietējums ir tikai nedaudziem slimniekiem. Vājas invāzijas gadījumā slimību grūti diagnosticēt, jo simptomi nav raksturīgi. Smaga saslimšana dažreiz var beigties arī ar nāvi.

Cilvēkus, kuri pēdējā mēneša laikā ir lietojuši pārtikā tirgū pirkto gaļu, nejūtas labi un ir novērojuši šādus simptomus, Vološčuka aicināja nekavējoties vērsties pie sava ģimenes ārsta, jo pati no sevis šī slimība nepārejot, tai nepieciešama specifiska ārstēšana.

Pārtikas veterinārā dienesta darbinieki skaidro, kā inficētā gaļa nonākusi Daugavpils tirgū un kāda ir tās izcelsme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas