Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Piņķos atklāts multifunkcionālais stadions

11. aprīlī oficiāli tika atklāts Mārupes novada pašvaldības multifunkcionālais stadions Piņķos, tādējādi novada iedzīvotāji un izglītojamie ir ieguvuši vēl vienu modernu sporta infrastruktūras objektu aktīva dzīvesveida īstenošanai un veicināšanai.

Atklāšanas pasākumā piedalījās Mārupes novada pašvaldības, projektētāja SIA “BM-projekts”, būvdarbu veicēja SIA “SC GRUPA”, būvuzrauga SIA “Marčuks” un iedzīvotāju konsultatīvo padomju pārstāvji, kā arī īpašie goda viesi – Latvijas vīriešu basketbola izlases kapteinis Dairis Bertāns, 2023. gada 2. līgas labākais vārtu guvējs, “Mārupes SC” futbola komandas kapteinis Kristiāns Korsaks un deviņkārtējā Latvijas čempione vieglatlēte Jeļena Ābele.

SIA “SC GRUPA” valdes priekšsēdētājs Gints Karols: “Jāatzīst, ka ceļu būves uzņēmuma SIA “SC Grupa” 33 gadu pastāvēšanas vēsturē šis ir viens no skaistākajiem objektiem, ko esam izbūvējuši. Gandarījums par paveikto un par rezultātu ir liels. Liels paldies par to ir jāsaka visiem iesaistītajiem. Ieguldījums infrastruktūrā, sakārtotā vidē, sabiedrības veselībā, jaunajā paaudzē – šis projekts ir sasniedzis daudzus skaistus mērķus.”

Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence: “Mārupes novads ieguvis vēl vienu mūsdienīgu sporta infrastruktūras objektu, kur jaunie talanti varēs stiprināt sportisko garu, aktīvi pavadīt savu ikdienu, kā arī piedalīties dažādās sacensībās, sasniedzot jaunus rekordus. Neatlaidīgi darot un trenējoties, panākumi ir garantēti. To apliecina mūsu sportistu augstie sasniegumi dažādās Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Novēlu, lai šajā stadionā rosība nerimst arī brīvdienās un vakaros! Lai tas kļūst par vietu, kur būt kopā, uzturot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu!”

Pasākuma goda viesi – Dairis Bertāns, Kristiāns Korsaks un Jeļena Ābele –, uzrunājot klātesošos, vēlreiz apliecināja sporta, aktīva un veselīga dzīvesveida nozīmīgumu cilvēka dzīvē, kā arī svinīgi atklāja metāla plāksni, uz kuras ir iegravēts stadiona atklāšanas datums un darbu veicēji.

Atklāšanas lenti grieza Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andrejs Ence, Babītes Sporta kompleksa vadītāja vietnieks Armands Ēvalds, izpilddirektora vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Evija Papule, Izglītības, sporta un kultūras pārvaldes vadītāja Liene Šmite, Babītes vidusskolas direktore Ilze Rozenberga, kā arī SIA “SC GRUPA”, SIA “Marčuks” un SIA “BM-projekts” pārstāvji.

Ar priekšnesumiem klātesošos priecēja Babītes vidusskolas skolēni un Babītes Mūzikas skolas un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņi.

Simboliski pirmos vārtus ar Latvijas Futbola federācijas dāvāto bumbu veiklā saspēlē ar Mārupes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Andreja Enci iesita par Mārupes novada 2023. gada populārāko sportistu atzītais futbolists Kristiāns Korsaks.

Uzreiz pēc stadiona oficiālās atklāšanas ceremonijas tika sveikti Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu “Gangvona 2024” dalībnieki – Latvijas U-16 3x3 hokeja izlases spēlētāji Martins Bārtulis, Daniels Reidzāns un Ričards Rutkis, izlases menedžeris Renārs Freibergs, monobobslejistes Amēlija Kotāne un Kate Liene Prudāne, treneris Kristaps Kotāns, kā arī ātrslidotājs Gustavs Vācietis un distanču slēpotājs Jēkabs Skolnieks.

Pasākumu vadīja tautā iemīļotais sporta ziņu žurnālists Reinis Ošenieks.

Stadions atrodas aiz Babītes vidusskolas un Babītes Sporta kompleksa (adrese: Jūrmalas iela 17, Piņķi, Babītes pagasts, Mārupes novads).

Stadionā ir izbūvēts:

  • mākslīgā seguma futbola laukums (60x40 m);
  • sintētiskā seguma vieglatlētikas skrejceļš (300 m) ar trīs skriešanas celiņiem un četriem skriešanas celiņiem taisnē (100 m);
  • tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas piezemēšanās bedre;
  • sektori lodes grūšanai un augstlēkšanai;
  • divi sintētiskā seguma sporta spēļu multifunkcionālie laukumi, kur varēs spēlēt basketbolu, volejbolu, florbolu, tenisu, badmintonu un futbolu.

Ziemeļu pusē pie lodes grūšanas sektora uz seguma uzzīmēti iesildošie vingrinājumi – kā iedvesma papildu sportiskām aktivitātēm. Tāpat ir izveidots vingrošanas laukums ar vingrošanas iekārtu, pārvietojamas tribīnes ar 84 sēdvietām un stacionāro nojumi. Pie stadiona galvenās ieejas ir labiekārtota reprezentatīva zona ar soliem, velonovietnēm un atkritumu urnu. Stadions ir iežogots, apgaismots un aprīkots ar videonovērošanas kamerām.

Ideja par šāda stadiona nepieciešamību radās jau ļoti sen, arī iedzīvotāju vēlme sportot šajā vietā ar gadiem tikai augusi. Laukumu dažādām sportiskām aktivitātēm padomju laikos izmantojuši Bulduru sovhoztehnikuma sportisti, uzliets asfalts hokeja ledus treniņiem un sporta spēļu organizēšanai ziemā. Te aizvadīti dažādi sporta un kultūras pasākumi, Babītes vidusskola 1. septembrī vairākkārt iezvanījusi jaunu mācību gadu. Pirms stadiona izbūves laukumā bija ierīkots arī skeitparks.

Stadionā turpmāk primāri tiks nodrošinātas sporta nodarbības Babītes vidusskolas un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņiem, pārējā laikā tas būs pieejams ikvienam interesentam.  

Stadionu apsaimniekos Babītes Sporta komplekss. Liels paldies Babītes Sporta kompleksa vadītājam Guntaram Reikam par ieguldīto darbu projekta īstenošanā.

Uzmanību! Publiskam apmeklējumam stadions būs pieejams maija sākumā, aprīlī  - tikai Babītes vidusskolas un Mārupes novada Sporta skolas audzēkņiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas