Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedzīvotāju iebildumi nelīdz - vēsturiskajā pasta ēkā Ludzā durvis vērs spēļu zāle

Neskatoties uz iedzīvotāju aptaujā paustajiem iebildumiem, dome ļāvusi atvērt spēļu zāli un izklaides centru vēsturiskajā pasta ēkā Ludzā, Latgales ielā 110, noskaidroja aģentūra LETA.

Saskaņā ar Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes publiski pieejamo informāciju, ēka Pasts Ludzā ir iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā vietējās nozīmes vērtību grupā. Kultūras ministrijas rīkojumā par ēkas iekļaušanu valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā minēts, ka ēka ir pilnībā saglabājusi autentiskos būvapjomus, fasāžu arhitektonisko kompozīciju, apdari un detaļas.

Objekts ir vērtīgs pirmās Latvijas Republikas laika funkcionālisma stila sabiedrisko ēku paraugs, uzskatāma par vienu no veiksmīgākajiem pilsētbūvniecības risinājumiem, turklāt vēl nesen bija saglabājusi savu sākotnējo funkciju. Objekts ir neatņemams Ludzas pilsētas kultūrvides elements, norādīja ministrijā.

Saskaņā ar Latvijas pasta sniegto informāciju, pasta nodaļa ēkā pārstāja darboties šī gada sākumā. Uzņēmumā norādīja, ka līdzšinējās Ludzas 1.pasta nodaļas telpas Latgales ielā 110 gan klientu, gan darbinieku vērtējumā uzskatāmas par neapmierinošām pilnvērtīgai un komfortablai pasta pakalpojumu saņemšanai un sniegšanai, tāpēc tika pieņemts lēmums par telpu maiņu.

Savukārt Ludzas novada dome pēc SIA LVBet iesnieguma maijā skatīja jautājumu par atļaujas saņemšanu azartspēļu organizēšanas vietas atvēršanai Latgales ielā 110, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Dukaļska. Dome konstatējusi, ka uz vietu, kur uzņēmums vēlas nākotnē atvērt spēļu zāli, neattiecas Azartspēļu un izložu likuma noteiktie ierobežojumi. Rezultātā ar astoņu domnieku balsīm "par", sešām "pret" un vienam atturoties, vietvara atļāva veidot ēkā spēļu zāli.

Dukaļska arī atklāja, ka pašvaldība pagājušajā vasarā organizēja iedzīvotāju aptauju ar mērķi uzzināt viedokli par jaunas azartspēļu organizēšanas vietas atvēršanu. Aptaujā piedalījās 185 iedzīvotāji, no kuriem 150 bija pret. Taču domē norāda, ka tiesu ieskatā pašvaldībai ir tiesības noskaidrot iedzīvotāju viedokli, bet tas nav pamatarguments azartspēļu ierobežošanai pašvaldības teritorijā.

LVBet savā iesniegumā pašvaldībai ir norādījis, ka ir iecere izveidot daudzfunkcionālu izklaides centru. Tajā ir paredzēts izveidot piecas telpas, kurās tiks izvietoti biljarda un pūla galdi, šautriņu mešanai paredzētās vietas, daudzfunkcionālie spēļu galdi, kā arī derību likmju, spēļu zāļu un totalizatora iekārtas. Tika apgalvots, ka daudzfunkcionālais izklaides centrs atradīsies norobežotā, praktiski slēgtā, teritorijā, kurai blakus nav samērā lielas sabiedriskās aktivitātes un intensīvas garāmgājēju plūsmas un izglītības un kultūras iestādes atrodas pietiekoši lielā attālumā.

Pašvaldībā norāda, ka uzņēmums varēs īstenot savu ieceri par daudzfunkcionālā izklaides centra izveidi, tikai izpildot visus normatīvo aktu nosacījumus, kas reglamentē būvniecības, kā arī valsts kultūras pieminekļu sargu noteiktās prasības.

Ludzā pašlaik darbojas viena šāda tipa izklaides vieta.

Firmas.lv dati liecina, ka 2017.gadā reģistrētā LVBet apgrozījums pērn bijis 105 970 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 211 581 eiro. Uzņēmuma kapitāldaļas pieder Lielbritānijā reģistrētajam uzņēmumam Osment Limited.

Top komentāri

ironiski
i
Protesti ir iedarbīgi tikai pret Lidl veikaliem. Pret spēļu zālēm tie nav iedarbīgi.
Trūcīgā Latgale rullē
T
Kur vien paklausies, Latgale esot pavisam trūcīga. Kur tad tie latgalieši ņems naudu spēļu zālēm?
tas pats
t
tas pats bija Jelgavā. bijušajā pasta ēkā ierīkoja naktsklubu, tagad ir alko dzērienu veikals - logi aizklāti ar kartoniem, ''skaists skats'' pilsētas centrā
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas