Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Īrijas latvieši neizprot zārka vilcēju akcijas jēgu

Zārka vilcēju akcijas jēga ir grūti saprotama,  atzina portāla Baltic-Ireland.ie galvenā redaktore Laima Ozola.

"Es pilnīgi un galīgi nesaprotu šīs akcijas jēgu. Minētie kungi protestē pret sekām, kamēr man liekas, ja nu protestē, tad tas jādara pret cēloņiem," uzskata portāla vadītāja.

Viņasprāt, protesta akcijas jāvērš pret zemo dzīves līmeni Latvijā, arī bezdarbu.

"Labāk kungi savu laiku būtu veltījuši, protestējot pret to, ka netiek radītas jaunas darbavietas, ka ienākumi neatbilst izdevumiem un vēl daudzām citām problēmām," viņa norādīja.

Savukārt politiķu izteikumus, tostarp jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa inaugurācijas runu, kurā viņš uzsvēra, ka galvenais uzdevums būs ekonomiskās situācijas uzlabošana, lai varētu atvest tautiešus, kas izceļojuši uz ārzemēm, atpakaļ dzimtenē, portāla pārstāve komentēja lakoniski: "Tās ir tikai runas, pagaidām bez konkrētiem darbiem."

Jau vēstīts, ka divi vīrieši no Liepājas pirmdien sāka savdabīgu protesta akciju – viņi velk zārku uz Rīgas lidostu, lai protestētu pret iedzīvotājiem, kuri emigrē no valsts. Viņuprāt, aizbraucošie latvieši bezatbildīgi izturas pret valsti un tautu. "Mēs apbērēsim Latvijas nākotni," izteicās viens no akcijas rīkotājiem. Zārka vilcēji ceturtdien atradās aptuveni 100 kilometru no sava galamērķa – Rīgas lidostas, kuru cer sasniegt sestdien.

Portāls "Baltic-Ireland.ie" darbību sāka 2007.gada aprīlī. Tā ir interneta vietne latviešiem Īrijā, kā arī viņu radiem, draugiem un paziņām Latvijā. Portāls informē par notiekošo Īrijā un Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas