Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 12. septembris
Erna, Eva, Evita

Jelgavas novadā atbalsts iedzīvotājiem pēc lietavu un vētras nodarītajiem postījumiem varētu būt līdz 1500 eiro

Jelgavas novadā atbalsts iedzīvotājiem pēc jūlija lietavu un vētras nodarītajiem postījumiem varētu sasniegt 1500 eiro, paredz izstrādē esošie saistošie noteikumi.

Jelgavas novada pašvaldība līdz ar ieceri sniegt finansiālu atbalstu iedzīvotājiem pēc lietavu un vētras nodarītajiem postījumiem privātīpašumiem ir izstrādājusi saistošos noteikumus "Par Jelgavas novada pašvaldības vienreizējo pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam" un izsludina šo noteikumu projekta sabiedrisko apspriešanu līdz 29.augustam.

Saistošie noteikumi paredz kārtību, kādā pašvaldība piešķir vienreizēju pabalstu personas īrētās vai īpašumā esošās dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam, ja terora akta, stihiskas nelaimes, avārijas vai citas katastrofas rezultātā tā cietusi, bet ir atjaunojama, un ja persona šajā dzīvojamā telpā vai dzīvojamā mājā ir deklarējusi savu dzīvesvietu un tai pašvaldības administratīvajā teritorijā nepieder cita dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa vai dzīvojamā māja. Tāpat mājoklim ir jābūt personas īpašumā vai ir jābūt noslēgtam dzīvojamās telpas īres līgumam.

Pašvaldība atgādina, ka tūlīt pēc vētras un lietavām tā jau aicinājusi iedzīvotājus rakstīt iesniegumu pašvaldībai par laikapstākļu nodarīto postījumu īpašumam, pirmkārt, lai apzinātu situāciju, apkopotu seku novēršanai nepieciešamos līdzekļus, kā arī iespēju robežās sniegtu atbalstu saviem iedzīvotājiem, izvērtējot iespēju kaut daļēji kompensēt zaudējumus. Pašvaldība arvien vēl šādus iesniegumus turpina saņemt un atgādina iedzīvotājiem, ka to var darīt līdz pat 29.augustam.

Saskaņā ar topošo noteikumu 8.punktu pabalsts ir noteikts 20 eiro par vienu kvadrātmetru atjaunojamās platības līdz 1500 eiro. Noteikts, ka pabalsts piemērojams par atjaunojamās platības kvadrātmetriem, nepārsniedzot kadastrālās uzmērīšanas lietā noteikto dzīvojamo telpu, virtuves vai virtuves nišas, sanitārtehnisko telpu un gaiteņu kvadrātmetrus. Pabalsts paredzēts personām neatkarīgi no ienākumu līmeņa, tas netiek piešķirts par dzīvojamām mājām vai dzīvojamām telpām, kuras ir apdrošinātas, kā arī par palīgēkām, kas atrodas pie individuālām dzīvojamām mājām un daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām.

Ikviens iedzīvotājs aicināts paust viedokli par saistošo noteikumu projektu. Savu viedokli var paust gan elektroniski, iesniedzot pašvaldības e-adresē, gan rakstot kā elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi "[email protected]", gan iesniedzot klātienē Jelgavas novada Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, kas darbojas novada pagastos un Jelgavā. Viedokļus var sūtīt arī kā vēstuli pa pastu.

Iedzīvotāju komentāri, iebildumi, rosinājumi tiek uzklausīti, lai nepieciešamības gadījumā koriģētu esošo dokumenta redakciju, apzinātu dažādas problēmsituācijas. Pēc projekta apspriešanas tos virzīs izskatīšanai domē.

Kā ziņots, jūlija beigās Latviju skāra vētra, kas nodarīja plašus postījumus, tostarp Jelgavas novadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas