Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jelgavas novada Glūdas pagastā manīti vilki

Jelgavas novada Glūdas pagasta Viesturciema lauku un meža apvidū pamanīti divi vilki, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Valsts Meža dienests (VMD) ir sazinājies ar attiecīgajiem mednieku klubiem, lai papildus ievāktu informāciju par vilku nodarītajiem postījumiem mājdzīvniekiem, ja tādi ir, izvērtētu esošo situāciju un varētu lemt par atļaujas izsniegšanu vilku nomedīšanai.

Kā jau vēstīts, Jelgavas novada Vilces pagastā konstatēti vilku uzbrukumi mājdzīvniekiem.

Informācija par vilku uzbrukumiem Vilces pagastā saņemta 2.janvārī. Vairākās viensētās saplosīti suņi. Šobrīd ir informācija par četriem gadījumiem. Par vilku klātbūtni liecina sniegā atstātās pēdas.

Janvāra sākumā VMD 2024.gada janvāra sākumā izsniedzis viena vilka medību atļauju ar mērķi nomedīt konkrēto indivīdu, kas Vilces pagastā uzbrucis mājdzīvniekiem. Medību atļaujas darbības zona ir Jelgavas novada, Vilces pagasta konkrētā teritorija. Lēmums tika pieņemts, lai pārtrauktu vilku uzbrukumus mājdzīvniekiem un nodrošinātu sabiedrības drošību.

Saskaņā ar Medību noteikumu 7. punktu zīdītāju medīšana ārpus noteiktajiem medību termiņiem pieļaujama, ja tas nepieciešams postījumu novēršanai, kā arī sabiedrības drošības un interešu aizsardzībai. Vilks Latvijā ir īpaši aizsargājama ierobežoti izmantojama suga, kuru drīkst medīt stingri noteiktos apjomos un noteiktās teritorijās.

Pēdējos gados vilki Latvijā cilvēkiem nav uzbrukuši. Pašvaldība aicina iedzīvotājus tāpat būt uzmanīgiem, sargāt savus mājdzīvniekus, neturēt suņus pie ķēdes. Ja sunim nav iespējas aizbēgt un patverties vietā, kur vilks netiek klāt, tas var kļūt par vieglu medījumu plēsējam.

Ja ir redzami vilki, vilku pēdas, pašvaldība lūdz tās fiksēt, saglabāt un nodot tuvākajam medību kolektīvam, VMD vai pašvaldībai. Pašvaldība arī aicina Jelgavas novada medību kolektīvus būt aktīviem, lai problēmsituācijas risinātu sadarbībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas