Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jelgavas novads aizņemsies 356 000 latu jaunu automašīnu un autobusu iegādei

Lai pakāpeniski atjaunotu autoparku, Jelgavas novada pašvaldība plāno iegādāties 13 transportlīdzekļu, tai skaitā četrus autobusus skolēnu pārvadājumiem pagastos. Šā mērķa īstenošanai deputāti trešdien komiteju sēdēs un novada Dome 28.martā lems par vidēja termiņa aizņēmumu Valsts kasē 356 000 latu apmērā, ziņo laikraksta Zemgales Ziņas portāls zz.lv

Novads pamato, ka pēc piecu gadu braukšanas mašīnās jāiegulda daudz naudas remontos, tādēļ tas izvēlas gādāt jaunus braucamos, nevis izpirkt esošos pēc līzinga termiņa beigām.

Kā portālu informēja novada pārstāve Dace Kaņepone, izdevumos ietverta četru autobusu un deviņu vieglo automašīnu iegāde, kas galvenokārt ir esošo automašīnu nomaiņa, beidzoties līzingu termiņiem. Kā vienīgais papildu nepieciešamais transportlīdzeklis ir vieglā automašīna Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centra vajadzībām sakarā ar jaunas iestādes izveidošanos pēc līdzšinējo apvienošanas.

"Lai pēc iespējas loģiskāk pārdalītu resursus un nodrošinātu transportu gan skolēnu pārvadājumiem, gan pagastu pārvalžu darbam, autotransporta rotācija dažādās kombinācijās veikta jau vairākkārt," skaidro izpilddirektors Ivars Romānovs. 

Kaut arī likums pašvaldībām liek izvēlēties piedāvājumus ar zemāko cenu, I.Romānovs uzsver: "Lētākais ne vienmēr ir labākais, izturīgākais vai kvalitatīvākais variants." Tā kā novads pārāk daudz tērējot remontiem, tiklīdz ar mašīnām nobraukti pieci gadi, pašvaldība izvērtējusi, ka ekonomiskāka taktika ir transporta vienību nomaiņa pret jaunām. 

Aizņēmums Valsts kasē pašlaik ir izdevīgāks nekā operatīvā līzinga nosacījumi. Ņemot vērā tieši finanšu aspektus, pašvaldībai ekonomiskāks variants ir nevis autotransporta atpirkšana, bet gan jaunu iegāde, skaidro Finanšu nodaļas vadītāja Sandra Kalvāne.

Četri jauniegādājamie autobusi plānoti Zaļenieku, Platones, Līvbērzes pagastu skolēnu pārvadājumiem, arī Sporta centra, kultūras un izglītības jomas funkciju nodrošināšanai, savukārt vieglās automašīnas nomainīs līdzšinējos spēkratus sociālajā dienestā, pagastu pārvaldēs un administrācijā.

Plānotais aizņēmums tiks prasīts uz pieciem gadiem ar Valsts Kases noteikto procentu likmi. Transportlīdzekļus gādās atklātā iepirkuma procedūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas