Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Jelgavas novads ārkārtas sēdē lemj ierobežot informācijas sniegšanu Zemgales Ziņām

Otrdien Jelgavas novada domes deputāti, "izvērtējot publikāciju tendenciozitāti un saziņas veidu ar laikraksta Zemgales Ziņas pārstāvjiem jau ilgākā laika posmā, atbalstīja komunikācijas ierobežošanu, paredzot vienīgi rakstisku komunikāciju likumā noteiktajā kārtībā", ziņo pašvaldība, vēsta portāls zz.lv.

Jelgavas novada domes deputāti šodienas ārkārtas Domes sēdē publiski pauda atbalstu un atzinību priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes rīcībai neviennozīmīgas situācijas apstākļos nedēļas nogalē pārskaitīt zināmu summu no Swedbank uz Valsts kasi. Pretēji laikraksta Zemgales Ziņas publiskotajai informācijai, kas akcentē deputātu nosodījumu par vienpersoniski pieņemtu lēmumu, arī domes sēdes protokols apliecina deputātu pausto atbalstu priekšsēdētāja lēmumam," raksta novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Dace Kaņepone.

Situācijā, kuras atrisinājumu pašlaik pārspriež ikviens komentētājs, banku un valdības pārstāvis, pašvaldības rīcība bija viennozīmīgi reakcija uz oficiālas informācijas vakuumu un izsvērts lēmums saskaņā ar bēdīgo pieredzi, zaudējot līdzekļus Latvijas Krājbankā, līdzekļu pārskaitīšanu brīvdienās Valsts kasē pamato pašvaldība.

"Turpretī jau pirmdien laikraksta Zemgales Ziņas portālā publiskotā informācija izskanēja kā personificēta apsūdzība novada domes priekšsēdētājam. Tas kalpo kā uzskatāms pierādījums, ka manipulācijas ar retoriku un informācijas interpretāciju ir ļoti plašas. Publikāciju saturs viennozīmīgi tika kāpināts, lai vairotu sabiedrības sašutumu un apsūdzētu novada domes priekšsēdētāju kā panikas cēlāju un impulsīvas rīcības aktīvistu. Līdz ar to tieši masu medijs izrādījis klaju neobjektivitāti, savu saturu veidojot kā ažiotāžu veicinošu instrumentu tā vietā, lai sniegtu to informācijas avotu komentārus, kas sabiedrībai skaidrotu patieso situāciju," raksta D.Kaņepone paziņojumā, piebilstot, ka Jelgavas novada pašvaldības saziņa ar konkrēto mediju kļūst arvien problemātiskāka - atspoguļoto ziņu tendenciozitāte degradē novada pašvaldības darbu.

Tāpēc deputāti lēma turpmāk ar laikraksta Zemgales Ziņas pārstāvjiem komunicēt tikai rakstiski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas