Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jūrmalā bērniem pludmalē pieejamas aproces, uz kurām uzrakstīt vecāku kontaktinformāciju

Lai gādātu par drošāku atpūtu ar bērniem Jūrmalas pludmalē karstajās dienās, Jūrmalas pašvaldība izveidojusi aproces, uz kurām uzrakstīt bērna vecāku kontaktinformāciju. Aproces, sākot no piektdienas, 22. jūlija, būs pieejamas glābšanas stacijās Majoru, Bulduru un Kauguru pludmalēs.

Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki tās piedāvās apmeklētājiem arī uz vietas pludmalē.Ar aproču palīdzību Glābšanas dienests plāno atvieglot bērnu atrašanu gadījumos, kad tie ir noklīduši.

Taču bērnu drošība pludmalē ir pirmām kārtām vecāku vai bērnu pieskatītāju atbildība, atgādina Rinalds Liepiņš, Jūrmalas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pasākumu nodaļas vadītājs. “Atpūta pludmalē pie ūdens ir saistīta ar riskiem un uzmanību no saviem bērniem novērst nedrīkst ne mirkli – tikai tā ir garantija bērna drošībai. Atpūtnieku pludmalē karstajās dienās ir ļoti daudz, cītīgi sekojam līdzi kārtībai un drošībai gan pludmalē, gan ūdenī,” atgādina Liepiņš. Noklīduši bērni ir starp biežākajiem notikumiem pludmalē, kuros nepieciešama glābēju iesaiste.

Dienestā atgādina, ka bērniem vecumā līdz 12 gadiem doties ūdenī bez vecāku uzraudzības ir aizliegts. Situācijā, kad bērns pludmalē ir pazudis, nekavējoties ziņot glābējiem – jo ātrāk tiks uzsākta meklēšana, jo mazāk satraukuma būs vecākiem un pašam bērnam. Glābšanas dienesta tālrunis Jūrmalā: 29444810.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas