Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Jūrmalā sāks jaunas kapsētas izbūvi

Jūrmalā, Slokā, pilsētas meža teritorijā - Jūrkalnes un Mežmalas ielu ielokā - sākta jaunas kapsētas izbūve, portālu Diena.lv informēja Jūrmalas domes pārstāve Elita Cepurīte.

Tehniskajā projektā paredzēts uzbūvēt kapliču, kolumbāriju, kā arī saimniecības un administratīvo ēku. Projekta pirmajā un otrajā kārtā kapsētas teritorijā plānots izbūvēt meliorācijas sistēmu, ierīkot ceļus un gājēju celiņus, kā arī uzbūvēt norobežojošu žogu un izveidot ūdens ņemšanas vietas.

Topošās kapsētas teritorijā Slokas mežā jau sākti sagatavošanas darbi meliorācijas sistēmas un celiņu izbūvei. Kapsētai paredzētajā 83 000 m² platībā būs nepieciešams retināt kokus, kopumā visā kapsētas izbūves projekta laikā tiks izcirsts aptuveni 800 priežu.

Projekta pirmo un otro kārtu plānots nodot ekspluatācijā līdz šā gada beigām. Kapliču, kolumbāriju, saimniecības un administratīvo ēku būvēs projekta turpmākajās kārtās, kas atkarībā no izmaksām un pašvaldības budžeta iespējām varētu tikt pabeigtas turpmāko pāris gadu laikā.

Projektā paredzēta arī apgaismojuma ierīkošana kapsētas teritorijā, apzaļumošana un labiekārtošana, kā arī autostāvvietas izveide.

Slokas mežā, sākot ar pagājušā gadsimta 40. gadiem, jau bijuši apbedījumi, tur atrodas arī 1941. gada jūlijā apglabāto kritušo padomju armijas karavīru atdusas vieta. Šīs teritorijas tiks saglabātas kā parka zona, – tiks iekopts zāliens, gājēju takas un izcirsts pamežs.

Patlaban Jūrmalas kapsētās vairs nav brīvu vietu, jaunus apbedījumus var veikt tikai tad, ja piederīgie šeit glabāti arī agrāk un izveidoti ģimenes kapi. Jaunas kapavietas ierāda  Beberbeķu kapos, kas atrodas Rīgas pašvaldības teritorijā patālu no Jūrmalas.                            

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas