Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Kandavas internātskolas saglabāšanai ievieš maksu par ēdināšanu un neuzņems topošos desmitklasniekus

No 1.marta Kandavas internātvidusskolā dzīvojošajiem audzēkņiem vairs netiks nodrošinātas bezmaksas pusdienas, bet no 1.septembra izglītības iestāde neuzņems skolēnus 10.klasē, nolēmusi Kandavas novada dome.

Abi lēmumi saistīti ar izmaiņām Izglītības likumā, kas paredzēja, ka valsts internātskolas turpina finansēt tikai līdz 2018.gada beigām. Līdz šim visas izmaksas, kas saistītas ar internātvidusskolas darbības nodrošināšanu, sedza valsts, un skolēnu vecākiem līdzmaksājumi par sava bērna ēdināšanu Kandavas internātvidusskolā nebija jāveic.

Lai uzreiz neapgrūtinātu Kandavas internātvidusskolas izglītojamo vecākus vai citus izglītojamo aizbildņus, dome noteica, ka janvārī un februārī par saviem līdzekļiem nodrošinās audzēkņu ēdināšanu, tam budžetā atvēlot 107 238 eiro.

Lai neradītu slogu budžetam un spētu segt visas pašvaldības nepieciešamības, no marta izglītojamo ēdināšana noteikta par maksas pakalpojumu. Internātvidusskolas internātā paliekošo audzēkņu ēdināšanas maksa par brokastīm, launagu un vakariņām turpmāk būs 2,43 eiro dienā vienam skolēnam. Atvieglojums paredzēts Kandavas novada ģimenēm, kurām piešķirts trūcīgas ģimenes statuss, proti, pašvaldība līdzfinansēs 1,7 eiro, bet bērnu vecākiem būs jāsedz 0,73 eiro.

Tāpat, neizpildot prasības par minimālo skolēnu skaitu vidusskolas posmā, nolemts pārtraukt uzņemšanu internātvidusskola 10.klasē ar 2019./2020.mācību gadu.

Izglītības pārvaldei uzdots arī risināt jautājumu par skolas dienesta viesnīcas izmantošanu no jaunā mācību gada. Domē lēš, ka tās pakalpojumu varētu izmantot skolēni, kuri plāno sākt mācības 10.klasē. Līdz šim desmitklasnieki no attālākām novada vietām izvēlējušies Tukuma Raiņa ģimnāziju, kur tiek nodrošināts internāts, bet tagad dome cer, ka potenciālie skolēni izvēlēsies Kārļa Mīlenbaha vidusskolu Kandavā.

 

Top komentāri

Tom of Berkshires
T
Ziniet ko politiki un visi parejie prezidenti un premjeri un deputati utt. Ja kads vel nezin tad Kandavas internatskola ir ipasha vieta berniem kuri nak no dziliem laukiem un ari daudziem berniem bez vecakiem un berniem no loti nabadzigam gimenem. berniem ta skola ir ka majas . tur vini izaug un dzivo un macas Skolotaji biezi vien dara tik daudz par ko viniem nemaksa un atdod visu savu sirdi un dveseli Tiem berniem nav citu vietu . vismaz tur vini jutas pasargati un siltuma un paedushi. Latvijas valstij kauns. ja valsts grib particigu valsti ar particigiem iedzivotajiem tad viniem par to ir jarupejas nevis jaizmet berni miskaste tas viss attiecas uz bernu namiem kauns
VVZ
V
Tā publika, kuras bērni mācās šajā skolā, nav sabiedrības "elite" un sevi aizstāvēt nevar. Šāds risinājums norāda uz to, ka šajā zemē ir zudušas pēdējās cilvēcības paliekas. Kaut kādiem radio 4, kurus neviens neklausās, naudiņa atrodas, bet lauku bērniem ne. Šajā karaļvalstī smird.
Bijušais audzēknis
B
Pilnīgs debilisms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas