Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB piemēro divus sodus Valkas mēram Krauklim

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis divus administratīvos naudas sodus Valkas mēram Ventam Armandam Krauklim (Vidzemes partija), aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

Valkas novada domes priekšsēdētājs 2021.gada 16.augusta Valkas novada pašvaldības Finanšu komitejas sēdē balsoja par atļauju SIA "LVBet" atvērt spēļu zāli, bingo zāli, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu Ausekļa ielā 4, Valkā.

Tas varēja ietekmēt Kraukļa kā SIA "Ziemeļlatvija" dalībnieka mantiskās intereses, kas saistītas ar nekustamā īpašuma pārdošanas līguma noteikumu izpildi, norādīja KNAB.

Tāpat Krauklis Zemes komisijas 2020.gada 20.novembra sēdē balsoja par apbūves tiesību līguma noslēgšanu ar SIA "LVCaffe", un tas varēja ietekmēt Kraukļa laulātās kā SIA "Valkas māja" dalībnieces mantiskās intereses, skaidroja KNAB.

Krauklis 2021.gada 12.februārī parakstīja ar SIA "LVCaffe" pārstāvi Apbūves tiesību līgumu, un tas varēja ietekmēt priekšsēdētāja laulātās kā "Valkas māja" dalībnieces un Kraukļa kā "Ziemeļlatvija" dalībnieka mantiskās intereses.

Krauklim par abiem gadījumiem attiecīgi piemērots 200 un 150 eiro lielu administratīvo sodu. Šogad martā amatpersona sodus samaksājusi.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Ziemeļlatvijas" vienīgais īpašnieks ir Krauklis, bet uzņēmuma valdes locekli ir dzīvesbiedre Līga Avota-Kraukle. Uzņēmums 2020.gadā apgrozīja 4069 eiro un strādāja ar 23 641 eiro zaudējumiem. Dati par 2021.gadu patlaban nav pieejami. 

SIA "Valkas māja" pērn pavasarī likvidēta, jo veikts reorganizācijas process. Uzņēmuma īpašniece bija Kraukļa dzīvesbiedre. Reorganizācijas process izpaudies kā "Valkas mājas" pievienošana "Ziemeļlatvijai".

2020.gadā "Valkas māja" apgrozīja 22 489 eiro un strādāja ar 94 523 eiro peļņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas