Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Krievijas militārais drons Latvijā nav nokritis tuvu apdzīvotai vietai, zināms pašvaldībā

Krievijas militārais drons sestdien Latvijā nav nokritis tuvu kādām apdzīvotām vietām, aģentūra LETA uzzināja Rēzeknes novada pašvaldībā.

Kā aģentūrai LETA teica Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (JV, "Par", Latgales partija), bezpilota lidaparāts esot nokritis "tīrumā" un nav skāris apdzīvotas vietas.

Drona nogāšanās nav pašvaldības civilās aizsardzības komisijas kompetencē un visus procesus uzrauga valsts aizsardzības resors, uzsvēra Švarcs, piebilstot, ka līdz ar to pašvaldības dienesti neesot tikuši iesaistīti.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijā no Baltkrievijas ielidojis un pēcāk Rēzeknes novadā nokritis Krievijas militārās nozīmes bezpilota lidaparāts, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pēc Latvijas aizsardzības resora vēstītā, sākotnēja informācija liecinot, ka objektam Latvijā nav bijis "naidīgu mērķu", savukārt Baltkrievijas aktīvistu monitoringa organizācija "Belaruski Hajun" neizslēdza, ka Latvijas austrumos nogāzies "Shahed" tipa drons, kas sestdienas rītā lidojis pāri Baltkrievijas teritorijai.

Šodien plkst.14 Aizsardzības ministrijā notiks aizsardzības nozares pārstāvju preses brīfings, kurā tiks sniegta informācija par Rēzeknes novadā nokritušo bezpilota lidaparātu, aģentūru LETA informēja ministrijas Preses nodaļa. Preses brīfingā piedalīsies aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

“Baltiešu cenrādis” sāk apstiprināties

Dienai ir izdevies gūt apstiprinājumu vismaz vienam Latvijai neglaimojošam faktam, kas garāmejot tika pieminēts piektdien demonstrētajā Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fonda izmeklēšanā par to, kā ...

Visu laiku vājākā valdība

Pagājušajā nedēļā apritēja gads, kopš tika apstiprināta Evikas Siliņas vadītā valdība. Atskatoties uz šajā periodā paveikto un nepaveikto, Diena un Dienas Bizness devuši vērtējumu ministru iespētajam...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas