Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kudiņš atbrīvots no DU padomes locekļa amata

Daugavpils universitātes (DU) rektora vietnieks attīstības jautājumos Jānis Kudiņš, kuram saistībā ar lietu par aizdomām par krāpšanos ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem noteikts aizliegums izbraukt no valsts bez saskaņojuma, atbrīvots no DU padomes locekļa amata.

Pirmdien notikusi DU Senāta sēde. Viens no izskatāmiem jautājumiem bijis "Par DU Senāta izvirzītajiem DU pārstāvjiem darbam Daugavpils Universitātes Padomē". 

Ņemot vērā labas pārvaldības principus un procesa ietekmi uz Daugavpils Universitātes publisko tēlu, Kudiņš ētisku apsvērumu dēļ ir lūdzis viņu atbrīvot no DU padomes locekļa amata, un DU Senāts ir nobalsojis par Kudiņa atkāpšanos, teikts DU paziņojumā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde sadarbībā ar Eiropas Prokuratūru (EPPO) veic procesuālās darbības iepriekš sāktā kriminālprocesā Daugavpils universitātē aizdomās par iespējamu krāpšanos ar Eiropas Savienības Sociālā fonda līdzekļiem 600 000 eiro apmērā.

Kā aģentūra LETA uzzināja policijā, kriminālprocesā vairākas personas, tostarp augsta līmeņa mācību iestādes amatpersona, tiek turētas aizdomās par krāpšanu saistībā ar mācību iestādei piešķirto Eiropas Savienības Sociālā fonda finansējumu, mākslīgi palielinot publiskā iepirkuma specifikācijas izmaksas. Kopumā aizturētas četras personas.

Izmeklētājiem ir aizdomas par iespējamu šo līdzekļu daļēju novirzīšanu uz uzņēmumiem citās valstīs.

Kriminālprocesā, kas kvalificēts par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, patlaban turpinās procesuālās darbības un policija plašākus komentārus nesniedz.

Kudiņš iepriekš aģentūrai LETA norādījis, ka viņš sniedzis liecības un arī kratīšanas laikā nekā nav kavējis izmeklēšanas darbības. Otrdien, 24.janvārī, plkst.7, kad sākās kratīšana, Kudiņam tika izņemts mobilais telefons un visa pārējā elektroniskā aparatūra. Kratīšanā tika meklēti dokumenti saistībā ar šo lietu, bet netika atrasti - ne mājās, ne darbavietā.

Trešdien dienas laikā viņš ticis atbrīvots, tomēr kā drošības līdzeklis viņam noteikts aizliegums izbraukt no valsts bez saskaņojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas