Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latgalē aizturēts autovadītājs teju četru promiļu reibumā un bez tiesībām

Trešdien Latgalē aizturēts autovadītājs gandrīz četru promiļu reibumā un bez autovadītāja apliecības, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Policijas amatpersonas, veicot ceļu satiksmes uzraudzību uz autoceļa Kārsava-Tilža-Dubļukalns, apturēja 1995.gadā dzimušu autovadītāju, kurš vadīja automašīnu "Opel Astra". Apturot automašīnu, likumsargi veica vīrietim alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpotajā gaisā, un konstatēja, ka viņš spēkratu vadīja, būdams 3,96 promiles stiprā alkohola reibumā, kā arī viņam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Tāpat vakar Daugavpilī, 18.novembra ielā, likumsargi apturēja kādu automašīnas "Volvo V70" vadītāju, kurš bija sēdies pie transportlīdzekļa stūres bez noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Vadītājs bija sēdies pie automašīnas stūres 2,5 promiļu reibumā.

Bet uz autoceļa Valmiera-Cēsis-Drabeši likumsargi apturēja transportlīdzekli, kurš bija pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Apturot transportlīdzekli "Audi A4", amatpersonas konstatēja, ka autovadītājs, 1976.gadā dzimis vīrietis, vadīja automašīnu alkohola reibumā. Vadītāja izelpā tika fiksēta alkohola koncentrācija 2,13 promiles.

Dienas izskaņā policijā saņemta informācija, ka Dienvidkurzemes novadā Virgas pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. Noskaidrots, ka vīrietis, vadot automašīnu "BMW 523", neizvēlējās drošu distanci starp priekšā braucošo transportlīdzekli "BMW 330", kura vadītājs samazināja ātrumu, lai veiktu manevru pa labi uz blakus teritoriju, kā rezultātā notika sadursme.

Negadījumā cietušu cilvēku nav. Noskaidrots, ka automašīnas "BMW 523" vadītājs, kurš izraisīja sadursmi, vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un, būdams 2,35 promiļu reibumā. Tāpat konstatēts, ka viņa vadītājam transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate, īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un viņš pārvietojies diennakts tumšajā laikā bez iedegtām noteiktām ārējām apgaismes ierīcēm.

Tāpat Rīgā, Brīvības ielā, policija apturēja autovadītāju, kura braukšanas maniere radīja aizdomas, ka viņš, iespējams, atrodas alkohola reibumā. Vadītāju apturēja un veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpojamā gaisā un konstatēja, ka vadītājs braucis 1,04 promiļu alkohola reibumā, kā arī autovadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Policijā uzsver, ka braukšana alkohola reibumā ir viens no nopietnākajiem un bīstamākajiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Alkohols būtiski ietekmē vadītāja spēju ātri reaģēt un pieņemt lēmumus, tādējādi palielinot avārijas risku un apdraudot gan paša vadītāja, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvību un veselību.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti pieci administratīvo pārkāpumu procesi. Tikmēr seši aizturētie vadītāji pie transportlīdzekļu stūres bija sēdušies tik nopietnā reibumā, ka viņiem piemērots kriminālsods, līdz ar to konfiscēs transportlīdzekli vai piedzīs transportlīdzekļa vērtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas