Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Liepājā demonstrē peldēšanas riteņkrēslu

Otrdien, 28. augustā, Liepājas pludmalē notika cilvēku ar kustību traucējumiem iepazīstināšana ar peldēšanas riteņkrēslu J.O.B, ziņo portāls rekurzeme.lv.

Glābēji praktiski demonstrēja tā izmantošanu un sniedza praktiskus padomus. Pilnvērtīgi pakalpojums ar īpaši apmācītu asistentu – pavadoni tiks nodrošināts 2013. gada peldēšanas sezonā.

Turpmāk arī cilvēki ar kustību traucējumiem varēs pilnvērtīgi baudīt vasaras priekus un ar īpašu palīgierīci peldēt Liepājas jūrmalā. Peldēšanas riteņkrēsls ir stabils, ērti saliekams un uzglabājams, kā arī viegli pārvietojams jūras smiltīs. Riteņkrēsla izmērs paredzēts atbilstoši pieaugušam cilvēkam ar masu līdz 100 kilogramiem. Riteņkrēsla rāmja apdare un materiāli ir piemēroti lietošanai saulē, novēršot iespējamu sakaršanu, sālsūdenī, novēršot rūsēšanu, un jūras smiltīs, skaidro Liepājas pašvaldība.

Tas iegādāts Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta LLIV-322 Mana sociālā atbildība gaitā.

Projekts Mana sociālā atbildība pērn guva atbalstu Latvijas Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projektu konkursā.

Kopējās izmaksas ir 154 607 eiro, kur lielāko daļu sedz no Eiropas reģionālā attīstības fonda līdzekļiem, Liepājas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums – 23 191 eiro. Projektā iesaistīti 13 partneri, Latvijas pusi pārstāv astoņi - Kurzemes Plānošanas reģions kā vadošais partneris, Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests, Liepājas pilsētas Dome, Kuldīgas novada pašvaldības aģentūra Sociālais dienests, Dundagas novada dome, Nīcas novada dome, Skrundas novada dome un Saldus novada pašvaldība. Savukārt Lietuvas pusē darbosies – Šauļu reģiona attīstības aģentūra, NVO Izglītības projekti, Jonišķu Saules pamatskola, Klaipēdas pilsētas sociālā atbalsta centrs un Klaipēdas pilsētas pašvaldības administrācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas