Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Liepājā vairs nav spēkā priekšvēlēšanu aģitāciju regulējoši saistošie noteikumi

Lai gan Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija konstatējusi, ka vairākās pašvaldībās, tostarp Jūrmalā, Liepājā un Valmierā, izdotie saistošie noteikumi par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtību un ierobežojumiem neatbilstot jaunajam priekšvēlēšanu aģitācijas regulējumam, Liepājā vairs nav spēkā saistošie noteikumi, kas regulē priekšvēlēšanu aģitāciju, informē Liepājas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Ģirne.

Liepājā pašvaldībā tiešām iepriekš bijuši spēkā saistošie noteikumi, kuros bija noteikts, ka priekšvēlēšanu reklāmu atļauts izvietot trīs mēnešus pirms vēlēšanām, kaut gan jaunais likums nosaka, ka aģitācijas periods ilgst no 120.dienas pirms vēlēšanām līdz vēlēšanu dienai. Tomēr pēc Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma stāšanās spēkā šie Liepājas domes saistošie noteikumi ir atcelti, skaidroja Ģirne. "Līdz ar to mums situācija ir pavisam vienkārša, un nekādi grozījumi vairs nav jāveic. Priekšvēlēšanu aģitāciju Liepājā regulē tikai jaunais Priekšvēlēšanu aģitācijas likums," skaidroja Ģirne.

Kā ziņots, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija, konstatējot vairāku pašvaldību saistošo noteikumu neatbilstību jaunajam priekšvēlēšanu aģitācijas regulējumam, aicina pašvaldības tos operatīvi pārskatīt un saskaņot ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu, kas stājās spēkā šī gada 1.janvārī.

"Īsi pirms šī gada 1.jūnija pašvaldību vēlēšanām esam konstatējuši, ka vairākās pašvaldībās, tostarp Jūrmalā, Liepājā un Valmierā, izdotie saistošie noteikumi par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas kārtību un ierobežojumiem neatbilst jaunajam priekšvēlēšanu aģitācijas regulējumam, tādējādi nenodrošinot politiskajām partijām un apvienībām likumā paredzētās tiesības," pauž komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Viņš skaidro, ka dažās pašvaldībās saistošie noteikumi paredz, ka priekšvēlēšanu reklāmu atļauts izvietot trīs mēnešus pirms vēlēšanām, kaut gan jaunais likums nosaka, ka aģitācijas periods ilgst no 120.dienas pirms vēlēšanām līdz vēlēšanu dienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas