Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Liepājas jaunās tramvaja līnijas izbūvi pabeigs tikai nākamgad

Liepājas jaunās tramvaja līnijas izbūve ievērojami aizkavēsies. Līguma izpildes termiņš pagarināts līdz 2013. gada 1. jūnijam. Šī gada 19. martā savstarpēji noslēgtais līgums paredzēja būvdarbus pabeigt līdz šī gada 17. oktobrim, ziņo portāls rekurzeme.lv.

Pirmdien, 17. septembrī, SIA Liepājas tramvajs saņēma iesniegumu no SIA Skonto Būve ar lūgumu pagarināt līguma izpildes termiņu līdz 2013. gada 1. jūnijam. Iesniegumā Skonto Būve apliecina gatavību projektu pabeigt un pamato nepieciešamību par diviem mēnešiem pagarināt būvniecības gaitu. Tomēr, ņemot vērā, ka rudens un ziemas apstākļos daudzi no plānotajiem darbiem nav tehnoloģiski kvalitatīvi veicami tieši meteoroloģisko apstākļu dēļ, uzņēmums rosina noteikt tehnoloģisko pārtraukumu līdz pavasarim, skaidro "Liepājas tramvaja" sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Gruntmane.

Skonto Būve projektu vadītājs Aldis Rērihs skaidro, ka šis pagarinājums nenozīmē darbu pilnīgu pārtraukšanu un to, ka vēl vairākus mēnešus mikrorajona iedzīvotājiem būs jāsamierinās ar tādām neērtībām, kā nesakārtotas ietves, gājēju pārejas, slēgtu transporta kustību un pārceltas sabiedriskā transporta pieturvietas.

"Nē, tā nebūs - to varu apsolīt! Visus darbus plānojam pabeigt līdz decembra vidum. Varam nepaspēt asfalta virskārtas ieklāšanu, jo šis darbs veicams vismaz +10 grādu apstākļos. Uz pavasari paliks vien asfalta virskārtas un apzaļumošanas darbi," projekta tālākas īstenošanas gaitu skaidro A.Rērihs. "Pārējiem darbiem: apakšzemes komunikācijām, ietvēm, gājēju pārejām, pieturvietām, sliežu ceļiem un ielas apgaismojumam, ir jābūt izpildītiem. Šos darbus mēs varam paveikt un tehnoloģiski tas ir pieļaujams, pat ja gaisa temperatūra nokritīsies zem nulles. Tas nozīmē, ka būs iespējams atjaunot visa veida transporta kustību Tukuma, Ķempes un Ventas ielās."

SIA Liepājas tramvajs valdes loceklis Aigars Puks, komentējot radušos situāciju, uzsver, ka projekta izpildes termiņš nedrīkst būt pašmērķis: "Nenoliedzami, tas nav patīkami ne mums, ne tiem liepājniekiem, kas cerēja jau oktobra vidū izmantot tramvaja piedāvātos pārvadājumus pa jauno maršrutu. Būvnieki līdz šim savu darbu organizējuši atbilstoši savām iespējām".

Puks uzskata, ka Skonto Būve savā iesniegumā ir uzskaitījusi pamatotus argumentus, kāpēc būvdarbus nav iespējams veikt iepriekš saskaņotā laika grafikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas