Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Līgatnē uguns posta dzīvojamo māju

Līgatnē, Brīvības ielā, svētdien vakarā daļēji nodedzis dzīvojamais nams, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, pusotru stāvu augstās mājas jumts jau dedzis ar atklātu liesmu. Kopējā degšanas platība bija 500 kvadrātmetru. Negadījumā nodegušas mājas jumta konstrukcijas un izdega viena istaba mājas pirmajā stāvā.

Ugunsgrēku pilnībā likvidēt ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās tikai ap sešiem no rīta. Notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji glābēji no Siguldas, Cēsīm un Valmieras. Cietis arī kāds vīrietis, kurš no hospitalizācijas atteicies.

Savukārt Jelgavas novada Līvbērzes pagastā svētdien dega saimniecības ēka 220 kvadrātmetru platībā, bet Rundāles novada Viesturu pagastā dega šķūnis 70 kvadrātmetru platībā, savukārt sestdien no rīta Rīgā, Līksnas ielā, divstāvu dzīvojamā mājas pirmajā stāvā dega grīda 2 kvadrātmetru platībā. Šajā ugunsgrēkā cieta 27 gadus vecs vīrietis.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 155 izsaukumus. Kopumā dzēsti 37 ugunsgrēki, tajā skaitā divi kūlas ugunsgrēki, veikti 95 glābšanas darbi, bija arī 23 maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cieta divi cilvēki.

Ugunsdzēsēji glābēji 70 reizes devās likvidēt spēcīgā vēja radītās sekas. Lielākā daļa no izsaukumiem bija saistīta ar to, ka koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas vai gājēju celiņiem. Vairākos gadījumos spēcīgais vējš bija atrāvis daļu no jumta seguma vai konstrukcijām. Atrauts skārta gabals tika demontēts Liepājā, Jelgavas ielā, Rīgā, Apguldes ielā, Kr.Barona ielā u.c. Rīgā, Ogres ielā, no mājas sienas bija atdalījies un nokritis reklāmas banneris, informēja VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas