Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Mērsraga novada domes priekšsēdētājs: Ierēdņu frontē bez pārmaiņām

Drīz apritēs gads, kopš jaunā Mērsraga novada izveides. Šonedēļ VARAM Pašvaldību attīstības departamenta direktors Aivars Draudiņš LR intervijā kā eksperts izteicās, ka Mērsraga novadam "iet diezgan bēdīgi", ka Mērsraga parādsaistību apjoms ir ap 20% attiecībā pret budžetu, kas ir kritiskā robeža, netiek realizēti nekādi projekti un vispār, iedzīvotāji aptaujā nebija atbalstījuši Mērsraga atdalīšanos no Rojas...

Iespējams, Draudiņa kungs vienkārši piemirsis, ka aptaujā par atdalīšanos no Rojas tieši Mērsragā piedalījās vairāk iedzīvotāju, kā jebkurās līdz tam notikušajās Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās. Iespējams, ka Draudiņa kungs vienkārši piemirsis, ka aptaujas rezultāti bija 99% "par atdalīšanos".

Uzsākot darbu gada sākumā, Mērsragam tiešām klājās grūti, jo sākām praktiski no nulles. Saistību apjoms bija tuvu kritiskajai robežai un iestrādes, ko pārņemt, praktiski nebija. Taču, mēs šo gadu esam strādājuši un savu saimniecību sakārtojuši.

Mūsu prognozētie ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa nākamgad pieaug par 30%, jeb par 100 000 Ls. Mūsu saistību apjoms pret budžetu uz 2012. janvāri sastāda 12.7%, kas ir ļoti labs rādītājs uz pārējo pašvaldību fona. Šis būtiskais finanšu rādītāju uzlabojums panākts gan uz saistību pārstrukturēšanas, gan uz būtisku ieņēmumu palielinājuma rēķina. Tas paveikts nepilna gada laikā. Visu šo gadu pieaug Mērsraga iedzīvotāju skaits. Nekāda noslēpuma jau te nav. Cenšamies cilvēkus atvilināt atpakaļ no ārzemēm un pilsētām, aicinām personīgi, sarunājam šeit darbu un palīdzam atrisināt dzīvojamās platības jautājumus.

Draudiņa kungs izteicies, ka Mērsrags nerealizē projektus. Šogad Mērsragā realizēts LAD projekts un Bākas ielā uzklāts asfalts 1 kilometru garumā, pabeigts Invalīdu centra rekonstrukcijas projekts, ar Caparol atbalstu realizēta bērnu dārza rekonstrukcija, ar Hipotēku bankas atbalstu realizēta bērnu laukuma izbūve, sadarbībā ar 10 Eiropas valstīm tiek realizēts E guess projekts programmā Citizens for Europe, kur tieši Mērsrags pārstāv Latvijas valsti, ir uzsākts SIF fondu apguves kapacitātes celšanas projekts, ir uzsākta ERAF realizācija divu ārstu prakšu labiekārtošanas projektiem, ir pabeigts Igaunijas – Latvijas programmas tūrisma projekts Baylink un projekts Kurzemes jahtu ostu attīstība. Bez tam ir sagatavoti un iesniegti 14 projektu pieteikumi 2012. gada aktivitātēm. Šīs aktivitātes jau šogad novadam ir piesaistījušas līdzekļus aptuveni 300 000 Ls apmērā. Te es neesmu pieminējis vairākus ļoti apjomīgus projektus daudzu simtu tūkstošu latu apmērā, ko šogad realizēja arī Mērsraga osta.

Šajā mēnesī Mērsragā tika pieņemta ekspluatācijā jauna ražotne, tika ielikti pamati vēl vienai nelielai ražotnei, kā arī sagatavoti dokumenti ražotnei, kuras būvniecība tiks uzsākta 2012. gada aprīlī.

Es nejautāju, vai Draudiņa kungs to nezināja, bet gan – kāpēc viņš to nezināja? Diemžēl atbilde ir banāli vienkārša – cilvēks, kura atbildība ir pašvaldību attīstība, jaunajā novadā tā arī nav rādījies un situāciju Mērsragā ne tikai, ka nezina, bet pat nenojauš... Kā gan citādi skaidrot viņa komentāru par lielajiem izdevumiem deputātu algām mūsu novadā, kuras svārstās no 4 Ls līdz 8 Ls vidēji mēnesī vienam deputātam.

Banku sektorā par nepatiesu ziņu izplatīšanu draud kriminālsods. Kas notiks mūsu valstī pēc šādiem absolūti nepatiesiem augsta ierēdņa izteikumiem? Domāju, ka šī būs kārtējā reize, kas pierādīs, ka šajā valstī ierēdnis ne par ko neatbild.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas