Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

papildināta (12:42) - Jelgavas novada sporta centra vadītājs notriecis sešgadīgu meiteni, bērns notikuma vietā miris

Otrdienas pēcpusdienā Jelgavas novadā kāda automašīna uzbraukusi sešus gadus vecai meitenei, bērns notikuma vietā miris. Portāls zz.lv noskaidroja, ka auto vadījis Jelgavas novada Sporta centra vadītājs Vladislavs Beitāns, kurš notikušo nenoliedz un norāda, ka noticis tipisks nelaimes gadījums, no kura nav bijis iespējams izvairīties.

"Vakar Jelgavas novadā notikusi traģēdija," portāla Diena.lv un laikraksta Diena rīkotajā raidījumā Dienas rīts atzina Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Z.Caune. Otrdienas pēcpusdienā kāda sešgadīgā Līvbērzes vidusskolas skolniece, izkāpjot no skolēnu autobusa, nepareizi šķērsoja ceļu, kur viņu notrieca automašīna.

Z.Caune solīja, ka pašvaldība ģimenei sniegs gan morālo, gan materiālo atbalstu. Jau otrdien ar ģimeni sāka strādāt psihologs. Novada Domes priekšsēdētājs aicina skolotājus saviem audzēkņiem vairāk mācīt ceļu satiksmes noteikumus.

Mediķi atzina, ka ierodoties notikuma vietā, meitene jau bija mirusi.

Z.Caune zz.lv skaidroja, ka viņš, uzzinot par notikumu, steidzami izbraucis uz notikuma vietu, taču avārijā iesaistītajā automašīnā atradies nav.

"Automašīna pieder pašvaldībai, bet es tajā neatrados, šī informācija nav patiesa. Jā, es biju piebraucis, kad negadījums jau notika, izkāpu ārā, paskatīties, bet es neatrados negadījumā iesaistītajā automašīnā. Nevēlos atklāt automašīnas marku, kas notrieca meiteni, tāpat nevēlos šobrīd atklāt darbinieka vārdu, kurš brauca ar šo auto. Lai šo jautājumu tālāk skaidro policija," portālam Diena.lv norādīja Z.Caune.

Novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone atklāja, ka pie KIA Sportage stūres bija viens no pašvaldības darbiniekiem. "Tas nav bijis Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune vai viņa autovadītājs. Atbilstoši pašlaik zināmajai informācijai - autovadītājs braucis ar atļauto ātrumu, ievērojot visus ceļa satiksmes noteikumus," informē D.Kaņepone. Policija informē, ka vadītājs dzimis 1961.gadā.

Portāls zz.lv noskaidroja, ka auto vadījis Jelgavas novada Sporta centra vadītājs V.Beitāns, kurš informāciju apstiprina. "Tas bija tipisks nelaimes gadījums. Meitene izrāvās savai radiniecei no rokas un metās pāri ceļam. To pamanījis, cik vien iespējams, griezu mašīnas stūri uz labo pusi, bet neko nespēju izdarīt, biju pārāk tuvu. Labi, ka otra meitene nemetās mazākajai pakaļ, citādi tur varēja būt vēl lielāka traģēdija," stāsta V.Beitāns. Viņš pēc notikušā uzreiz zvanījis Z.Caunem, kurš notikuma vietā ieradās pēc 20 minūtēm.

Cietušās ģimenes pārstāvis Rihards Rihters teic, ka  ceļa malas nebija tīrītas un gājējiem atlika iet pa ceļa braucamo daļu.

Līvbērzes vidusskolas direktore Lilija Grase sacīja, ka kopā ar bojā gājušā bērna ģimeni šodien visu dienu būs sociālais darbinieks. Šorīt ģimenē bijusi gan L.Grase, gan Līvbērzes pagasta pārvaldes vadītāja Ruta Medne. 

Pēc L.Grases teiktā, ar meitenīti vakar kopā bijusi viņas 14 gadus vecā radiniece – no autobusa viņas izkāpušas kopā, bet bērns izrāvies un skrējis pāri ceļam. Nelaime notikusi pie pieturas «Brakšķu stacija».

Notikušo izmeklē policija, kas atgādina, ka  nepareiza brauktuvju šķērsošana ir viens no nelaimes gadījumu cēloņiem ceļā uz skolu un no tās. Sevišķi apdraudēti ir jaunāko klašu skolēni, jo viņiem vēl jāmācās, kā šādās situācijās pareizi uzvesties. Pareiza uzvedība uz ceļa ir jāmācās un regulāri jāatkārto. Tāpat policija aicina arī autovadītājiem būt divtik uzmanīgākiem, sevišķi, ja autobusu pieturā ir apstājies autobuss, paredzot, ka no tā uz ceļa braucamās daļas var izskriet bērni. 

(papildināta 1.rinkopa, pievienota 7.-13.rinkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas