Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 12. septembris
Erna, Eva, Evita

Par būtiskiem pārkāpumiem aptur naftas bāzes darbību Daugavpilī

Par būtiskiem pārkāpumiem darbībās ar bīstamām vielām Valsts vides dienests (VVD) uz laiku apturējis naftas bāzes darbību Daugavpilī, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Karīna Dvorjaņinova.

VVD konstatējis, ka bāzē Vaļņu ielā 4N saimniekojošie uzņēmumi pārsnieguši maksimāli pieļaujamo dīzeļdegvielas uzglabāšanas daudzumu un veic darbības, kas nav atbilstošas tiem izsniegtajām atļaujām. Tāpēc līdz 20.augustam naftas bāzes darbība apturēta.

Šie uzņēmumi ir SIA "Mix Oil" un SIA "RMNS", kas jau pusgadu nodarbojas ar bīstamo vielu - dīzeļdegvielas sajaukšanu ar rapša metilesteri vai bāzes eļļu.

Abu uzņēmumu atļautais dīzeļdegvielas apgrozījums ir 17 898,291 tonnas, līdz ar to "Mix Oil" un "RMNS" jau būtiski pārsniedza pašlaik uzņēmumiem atļauto 5000 tonnu apgrozījumu gadā.

Kā skaidro VVD pārstāve, saņemot iedzīvotāju sūdzības par to, ka naftas bāzē netiek ievērotas vides aizsardzības prasības, dienests veica pārbaudi objektā. Tās laikā konstatēts, ka abi uzņēmumi, kam VVD reģistrējis C kategorijas piesārņojošo darbību, pārsnieguši pieļaujamās uzglabājamās degvielas daudzumu, kā arī ar to veikuši šai kategorijai neatbilstošas darbības.

Pēc VVD rīcībā esošās informācijas, uzņēmuma "Mix Oil" dīzeļdegvielas apgrozījums naftas bāzē pusgadā ir 5461,53 tonnas. Turklāt konstatēts, ka uzņēmums naftas bāzē vienlaicīgi uzglabā aptuveni 49 tonnas neiepakoto organisko vielu/maisījumu - tas ir aptuveni desmit reizes vairāk nekā atļauts. Turklāt tas veic ķīmisko vielu sajaukšanu, kas klasificējama kā augstākas vai B kategorijas piesārņojoša darbība.

Savukārt uzņēmuma "RMNS" dīzeļdegvielas apgrozījums naftas bāzē pusgadā ir 12 436,761 tonnas. Tāpat uzņēmums naftas bāzē vienlaicīgi uzglabā aptuveni 348 tonnas neiepakoto organisko vielu/maisījumu, kas ir aptuveni 70 reizes vairāk nekā atļauts. Tāpat naftas bāzē veikta ķīmisko vielu sajaukšana, kas neatbilst esošajai atļautajai piesārņojošajai darbībai.

Ņemot vērā minēto, naftas bāzē veiktas darbības ar ķīmiskām vielām/maisījumiem, tajā skaitā bīstamajām vielām, bez nepieciešamās B kategorijas piesārņojošas darbības atļaujas, tādējādi naftas bāzes darbība ir apturama.

Vienlaikus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sniedza informāciju, ka objektam nav izstrādāts civilās aizsardzības plāns, kurā būtu izvērtēta avāriju iespējamība un paredzēti pasākumi to novēršanai. Tādējādi uzņēmuma darbība rada augstus avārijas riskus un avārijas gadījumā kaitējumu videi, cilvēku dzīvībai, veselībai un īpašumam, uzsver VVD pārstāve.

Ja uzņēmums labprātīgi nepārtrauks naftas bāzes darbību, VVD kā izpildiestāde var sākt šī lēmuma izpildi piespiedu kārtā. Par piespiedu izpildes līdzekli var tikt izvēlēta piespiedu nauda. Piespiedu naudas apmērs ir no 100 līdz 10 000 eiro.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Mix Oil" apgrozījums pērn bija 2,61 mijons eiro, peļņa - 35 189 eiro. Uzņēmums dibināts 2014.gadā, tā pamatkapitāls ir desmit eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder Diānai Ziļai un Annijai Skučenkovai.

Savukārt "RMNS" apgrozījums pērn bija 197 114 eiro, peļņa - 180 358 eiro. Uzņēmums dibināts 2020.gadā, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder vācu kompānijai "RMNS".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst normāla, saprotama skaidrojuma

Par to, kā un kāpēc varēja rasties "krievu drona krīze", kas izvērtusies šaubās par mūsu pretgaisa aizsardzības spējām un nedēļu ilgās komunikācijas kļūdās no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas