Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Par zīmītes neizlikšanu auto logā – 20 latu sods

Jelgavas pašvaldības policija, atsaucoties uz kādas jelgavnieces pieredzi, kas, novietojot automašīnu stāvlaukumā ar papildzīmi Stāvēšanas ilgums, nav atstājusi zīmīti ar auto atstāšanas laiku, informē, ka par šādu pārkāpumu paredzēts 20 latu sods. Policija skaidro – sods jau ir noteikts likumā, tāpēc pat tad, ja pārkāpums izdarīts pirmo reizi, mīkstināt to nav iespējams, ziņo portāls zz.lv.

Kāda jelgavniece otrdien zz.lv redakcijā pastāstīja, ka pulksten 12.45 novietojusi automašīnu pie veikala Euroskor Lielajā ielā, kur braucamo var atstāt uz stundu. Viņai mašīnā nav bijis pildspalvas, tāpēc zīmīti logā ievietojusi nav. Taču, atgriežoties pie auto pulksten 13.05, logā bijis plāksteris ar 20 latu sodu. Viņa savu vainu atzīst, taču nesaprot, kāpēc sods ir tik liels.

Jelgavas Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste-juriste Sandra Reksce skaidro, ka likumdevējs Administratīvo pārkāpumu kodeksā par apstāšanās un stāvēšanas noteikumu neievērošanu ir noteicis nemainīgus, konkrētus naudas sodus, lēmuma pieņēmējam nav iespējams soda apmēru samazināt, kā to bieži vien lūdz pārkāpēji.

Viņa arī atgādina, ka, ja stāvlaukumā ir papildzīme Stāvēšanas ilgums, vadītājam, kurš novietojis automobili ar šīm zīmēm apzīmētajā stāvvietā, auto salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis novietots. Šādi stāvlaukumi ir veidoti, lai pēc iespējas plašākam transportlīdzekļu vadītāju lokam būtu iespējams izmantot stāvvietu un, lai netiktu novietotas uz neierobežotu laiku vienas un tās pašas automašīnas. "Ceļu satiksmes noteikumos nav noteikts, kādas formas norādei jābūt automašīnas salonā pie priekšējā stikla, tādējādi transportlīdzekļa vadītājs var izvēlēties jebkuru saprotamu informācijas norādes veidu par transportlīdzekļa novietošanas stāvvietā laiku," S.Reksce skaidro. Minētajā gadījumā, pārkāpjot noteikumus, transportlīdzekļa šoferim uzliekams naudas sods 20 latu apmērā.

Jelgavas pilsētā automašīnu stāvvietas ar laika ierobežojumu lielākoties ir pilsētas centrā – Lielajā, Pasta, Svētes, Akadēmijas, Pētera un Mātera ielā.

"Jāpiebilst, ka transportlīdzekļu vadītāji dažkārt piemirst to, ka apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ir noteikti ne tikai ar aizlieguma ceļa zīmēm. Automašīnas nedrīkst novietot arī uz gājēju ietvēm, tuvāk par trīs metriem no nepārtrauktās līnijas vai pretējās brauktuves malas, tuvāk par pieciem metriem no gājēju pārejām, kā arī brauktuvju krustošanās vietās un tuvāk par pieciem metriem no tām. Atstājot automašīnas stāvēšanai, pārliecinieties par to, ka tās netraucē citiem satiksmes dalībniekiem. Šajā gadījumā par noteikumu neievērošanu nāksies šķirties no 30 latiem," ziņo policijas pārstāve.

Tāpat, ja transportlīdzeklis novietots invalīdiem paredzētā un attiecīgi apzīmētā stāvvietā, transportlīdzekļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto invalīdu stāvvietu izmantošanas karte atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumos minētajām prasībām, jo invalīdu apliecība vai invaliditāte kā tāda nedod tiesības novietot automašīnu invalīdu stāvvietā. Šajā gadījumā par noteikumu neievērošanu Administratīvā pārkāpuma kodekss sodu paredz 40 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar S...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas