Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Saeimas komisija noraida aicinājumu premjeram skaidrot valsts palīdzības trūkumu pēc mājas sabrukšanas Mālpils novadā

Saeimas Pieprasījumu komisijas deputātu vairākums trešdien nolēma noraidīt Saskaņas centra (SC) frakcijas deputātu aicinājumu premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība) skaidrot, kāpēc valsts nesniedz palīdzību pēc dzīvojamās mājas daļējas sabrukšanas Mālpils novada Upmalās.

Deputāti savu iesniegumu skaidroja ar to, ka jau vairākus gadus netiek izstrādāti Ministru kabineta noteikumi, kas regulētu palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājuma risināšanā, ja mājas tehniskais stāvoklis atzīts par bīstamu cilvēkiem.

Uz sēdi uzaicinātais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (Zatlera Reformu partija) paskaidroja, ka šo noteikumu izstrāde ir Ekonomikas ministrijas pārziņā un tiekot plānota nākamā gada laikā, tātad šis jautājums nav Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas kompetencē.

Sprūdžs arī norādīja, ka valdība otrdien atbalstījusi 10 tūkstošu latu piešķiršanu sprādziena sagandētās ēkas iedzīvotāju vajadzībām.

Komisija balsojumā vienojās noraidīt SC deputātu pieprasījumu, taču nolēma, ka deputāti komisijās turpinās sekot līdzi problēmas risinājumiem saistībā ar Mālpils novadā sprādziena dēļ daļēji sagruvušo ēku, aicinot sarunā piedalīties arī Mālpils pašvaldības vadību. Komisija vēstulē Ministru kabinetam arī aicinās nevilcināties ar Ministru kabineta noteikumu, kas regulētu palīdzības sniegšanu šādos gadījumos, izstrādi.

Jau vēstīts, ka iesniegumu Dombrovskim parakstīja deputāti Jānis Ādamsons, Jānis Urbanovičs, Viktors Jakovļevs, Sergejs Dolgopolovs, Marjana Ivanova-Jevsejeva, Ivans Klementjevs, Mihails Zemļinskis, Nikolajs Kabanovs, Sergejs Potapkins un Raimonds Rubiks.

Viņi prasījuši premjeram atbildēt, kādēļ nav izstrādāti atbilstoši Ministru kabineta noteikumi, kas paredzētu tiešu valsts palīdzību šādu nelaimju sniegšanā. Jautāts arī, kādēļ valsts nav sniegusi palīdzību Mālpils novada Upmalās negadījumā cietušajiem. Viņuprāt, apstākļi liecina par augstākā līmeņa izpildvaras norobežošanos no saviem iedzīvotājiem kritiskā situācijā.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien, 15.novembrī, piešķīra 10 tūkstošus latu, lai segtu 50 procentu no pabalstiem, ko Mālpils novada pašvaldība izmaksāja traģēdijā cietušajiem iedzīvotājiem.

Upmalu ciemā 16.oktobrī trīsstāvu dzīvojamā mājā notika sprādziens, kā dēļ sagrauta lielākā daļa no 18 tajā esošajiem dzīvokļiem.

Negadījumā dzīvību zaudēja seši iedzīvotāji, bet trīs cilvēki pēc pārciestajām traumām turpina ārstēšanos ārstniecības iestādēs. Traģēdijas dēļ bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas