Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Spridzinās Gaiziņkalna nepabeigto skatu torni

Pavisam drīz, kolīdz sasals zeme, pārmaiņas gaida Gaiziņkalnu, proti, tā virsotnē esošo skatu torni.  Savulaik būvēt sāktais, bet tā arī nepabeigtais tornis ir  avārijas stāvoklī un to paredzēts uzspridzināt, vēsta Latvijas Radio.

Šim nolūkam Madonas novada pašvaldība atvēlējusi nepieciešamos līdzekļus. Kā arī paredzēts labiekārtot Gaiziņkalna apkārtni, lai tur būtu tūristiem nepieciešamā infrastruktūra.

Jau ilgāku laiku ir bijušas diskusijas, ko darīt ar Gaiziņkalnā esošo skatu torni. To sāka būvēt 82 gadā, bet tā arī līdz galam nepabeidza, jo būvniecības gaitā pietrūka līdzekļu. Turklāt tika konstatēts, ka skatu torņa pamati ir nepareizi izbūvēti, tādēļ celtne nebija droša un tagad jau tā, var teikt, ir avārijas stāvoklī. Bet tā, kā kalns un līdz ar to arī tornis ir privātīpašums, tad pašvaldības spēkos te nebija daudz iespēju, ko ietekmēt. Bet tagad situācija, kā stāsta Madonas novada pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts, ir mainījusies.

Noslēgtais nomas līgums paredz gluži simbolisku samaksu, bet, protams, visas darbības ir jāsaskaņo ar Amerikā dzīvojošo zemes īpašnieci. Madonas tūrisma informācijas centra vadītāja Sanita Soma šo panākto vienošanos par nomu vērtē, kā izšķirošo soli, lai varētu sākt apsaimniekot Gaiziņkalnu.

Madonas novada pašvaldība skatu torņa nojaukšanai jau atvēlējusi finansējumu un nojaukšanu, jeb spridzināšanu paredzēts veikt, kolīdz sasals zeme, lai mazāk kaitējuma nodarītu kalna virsai. Tātad paredzēts būvēt arī jaunu torni un tas ir Dabas aizsardzības pārvaldes ziņā. Pēc torņa nojaukšanas un būvgružu aizvākšanas paredzēti arī Gaiziņkalna labiekārtošanas darbi. Paredzēts, ka, ja viss veiksies, kā iecerēts, tad jaunais skatu tornis Gaiziņkalnā būs jau pēc diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas