Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Tūroperatori: Jāņus Latvijas iedzīvotāji izvēlas pavadīt arī Eiropas pilsētās, Turcijā un Krētā

Latvijas iedzīvotāju vidū iecienīti ceļojumu galamērķi Jāņu un Līgo svētku laikā ir Eiropas pilsētas, kā arī Turcija un Krēta, pastāstīja aptaujātie tūrisma aģentūru pārstāvji.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa  sacīja, ka ceļotāju skaits šogad Jāņu periodā nav pieaudzis un ir palicis iepriekšējā gada līmenī. Viņa klāstīja, ka tūristi par galamērķiem izvēlas siltākus kūrortus ģimenes atpūtai Turcijā, Krētā un Bulgārijā ceļojuma periodam septiņām dienām, kā arī pavisam īsus ceļojumus uz Eiropas pilsētām uz trim dienām no 23. līdz 26. jūnijam.

Arī tūrisma operatora "Travel Time" valdes loceklis Ēriks Lagzdiņš atzina, ka nav novērojis, ka ceļotāju tieši Jāņu laikā būtu vairāk nekā pagājušogad, bet piebilda, ka kopumā vasarā pieprasījums pēc ceļojumiem aģentūrā ir lielāks nekā pērn. Pēc viņa teiktā, šonedēļ liela kustība nav novērota, jo pārsvarā aģentūras klienti Jāņus pavadīs ģimenes lokā Latvijas laukos.

Tūroperatora "MAXtours" pārstāve Judīte Šlionska izstāstīja, ka šogad, salīdzinot ar gadu iepriekš, Līgo svētku laikā cilvēki ceļo mazāk, jo samazinājies gan ceļotāju skaits, gan finansiālās iespējas. "Ceļojumu ilgums pamatā ir no divām līdz astoņām dienām," viņa minēja un piemetināja, ka tūristu iecienītākie galamērķi svētkos ir Krievija un Eiropas valstis – Vācija, Francija, Čehija, Polija, Baltijas valstis – autobusu ekskursijām, bet Turcija un Krēta – pludmales atpūtai.

Savukārt tūrisma aģentūras "Kolumbs" mārketinga vadītāja Laura Liepiņa novērojusi, ka pieaug iedzīvotāju interese Jāņus svinēt ārpus Latvijas. "Lai arī Jāņi ir īsteni latviešu svētki ar ugunskuru, šašlikiem un alu, arvien vairāk cilvēku izvēlas tos nosvinēt ārpus Latvijas robežām – vai nu bēgot no tradicionālā Jāņu nakts lietus, vai meklējot jaunus iespaidus un vēloties apskatīt, kā saulgriežus sagaida citās valstīs. Arī daudzviet citur Eiropā un pasaulē tiek dedzināti ugunskuri, galvenokārt pludmalēs," viņa norādīja un kā piemērus minēja to, ka somi Jāņu naktī iet pirtī, Dānijā studenti dedzina lekciju pierakstus, Portugālē ēd sardīnes un dāvina viens otram baziliku, Igaunijā palaiž jūrā degošas laivas, bet Spānijā rīko grandiozus salūtus.

Liepiņa uzsvēra, ka svētku laikā liela daļa ceļotāju priekšroku dod īsajiem brīvdienu un nedēļas nogaļu ceļojumiem un izvēlas apmeklēt kādu no Eiropas pilsētām. "Tūrisma aģentūras "Kolumbs" klientu vidū populārākās ir Roma, Barselona un Prāga. Bet vairums paņem klāt vēl pāris atvaļinājuma dienu un dodas nedēļu ilgā atpūtā čarterceļojumos uz siltajām zemēm," aģentūras pārstāve piebilda.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem likumu un ALTA statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

"Lursoft" informācija liecina, ka "Travel Time" dibināts 2004.gadā. Tā apmaksātais pamatkapitāls ir 15 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder divām Latvijas privātpersonām – Lagzdiņam (75%) un Mārai Sandrai Lagzdiņai (25%).

"MAXtours" dibināts 2009.gadā. Tā apmaksātais pamatkapitāls ir 50 tūkstoši latu un vienīgais īpašnieks ir Armands Zabe.

"Kolumbs" ir pasaulē lielākās studentu un jauniešu tūrisma aģentūras "STA Travel" oficiālais pārstāvis Baltijā. Aģentūra dibināta 1998.gadā. Tās īpašnieki ir divas Latvijas privātpersonas – Sanita Rugina (70%) un Guntis Učelnieks (30%), un pamatkapitāls ir 200 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas