Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vairums garkalniešu Garkalnes pagastu redz Ādažu novada sastāvā

Aptaujā lielākā daļa garkalniešu ir atbalstījusi Garkalnes pagasta pievienošanu Ādažu novadam, aģentūru LETA informēja Ropažu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļa.

No 30.oktobra līdz 28.novembrim notika publiskā apspriešana un iedzīvotāju aptauja par Garkalnes pagasta sadalīšanas plānu. Pagastu sadalīt paredz administratīvi teritoriālās reformas lēmumi.

Aptaujā piedalījušies 1920 respondenti, kuru dzīvesvieta vai nekustamais īpašums atrodas Garkalnes pagastā. No šiem cilvēkiem 1231 jeb 64,11% pauda, ka atbalsta pagasta pievienošanu Ādažu novadam, 583 jeb 30,36% respondentu bija pret, savukārt pārējie norādījuši, ka viņi nedzīvo šajā pagastā vai viņiem nav viedokļa par šo jautājumu.

Kopumā viedokli izteikuši 21,17% no visiem Garkalnes pagasta balsstiesīgajiem. Aptaujā visaktīvākie bija Baltezera, Mazajam Baltezeram pieguļošās Garkalnes pagasta Baltezera ciema daļas un Bukultu iedzīvotāji, kuri visbiežāk savās atbildēs norādījuši, ka vēlas, lai šie ciemi būtu Ādažu novadā.

Lēmumprojekts par Garkalnes pagasta sadalīšanas plānu pirms tā apstiprināšanas domē šonedēļ 21.decembrī tiks skatīts Ropažu novada domes Finanšu komitejā.  Gala lēmums būs jāpieņem Ropažu novada domes sēdē, un līdz gada beigām jānodod Ādažu novadam.

Aptaujas mērķis bija noskaidrot Ropažu novada iedzīvotāju, tostarp tieši Garkalnes pagasta iedzīvotāju, viedokli par Garkalnes pagasta sadalīšanu un vēlamajiem robežu grozīšanas risinājumiem. 

Kopumā tika saņemtas 2143 respondentu sniegtās atbildes, no kurām 1899 respondenti atbilda aptaujas nolikuma prasībām, savukārt, klātienē savu viedokli izteica 130 respondenti, no kuriem 120 atbilda noteiktajām prasībām. Kopumā aptaujā piedalījušies 2019 dalībnieki jeb 7,04% no Ropažu novada 28691 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem.

Kā ziņots, pēc administratīvi teritoriālās reformas turpinās diskusijas par atsevišķu novadu teritoriju piederību. Vienas no asākajām diskusijām ir par Varakļānu un Garkalnes administratīvi teritoriālo piederību.

Pēc administratīvi teritoriālās reformas, Satversmes tiesā tika iesniegtas vairāku novadu prasības. Satversmes tiesa vienā no lietām par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, atzina Varakļānu novada pievienošanu Rēzeknes novadam par neatbilstošu Satversmei, savukārt Garkalnes pagasta un Vangažu pilsētas iekļaušana Ropažu novadā tika atzīta par atbilstošu Satversmei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas