Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Valdība piešķir 10 000 latu pabalstu līdzfinansēšanai Mālpils traģēdijā cietušajiem

Valdība otrdien piešķīra 10 000 latu, lai segtu 50% no pabalstiem, ko Mālpils novada pašvaldība izmaksāja katastrofā cietušajiem iedzīvotājiem.

Upmalu ciemā 16.oktobrī trīsstāvu dzīvojamā mājā notika sprādziens, kā dēļ sagrauta lielākā daļa no 18 tajā esošajiem dzīvokļiem. Seši dzīvokļi ir pilnībā sagrauti un izpostīti, trīs dzīvokļi ir daļēji bojāti, divos dzīvokļos nav iespējams nokļūt, jo sprādziena dēļ gandrīz pilnībā sabrukušas starpstāvu kāpnes.

Negadījumā dzīvību zaudēja seši iedzīvotāji, bet trīs cilvēki pēc pārciestajām traumām turpina ārstēšanos ārstniecības iestādēs. Traģēdijas dēļ bez pajumtes palika vairāk nekā 30 cilvēku.

Mājā dzīvoja cilvēki ar minimāliem iztikas līdzekļiem – 13 pensionāri, viena daudzbērnu ģimene un divas maznodrošinātas ģimenes.

Mālpils novada pašvaldība ir sniegusi cietušajiem iedzīvotājiem sociālo palīdzību ārkārtas situācijā un lūgusi valdības atbalstu, 50% apmērā līdzfinansējot sociālos pabalstus. Naudu desmit tūkstošu latu apmērā valdība piešķīra no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Pēc Mālpils novada pašvaldības pieprasījuma SIA LBS Konsultants apsekoja māju un secināja, ka dzīvojamās mājas sagruvusī daļa pēc avārijas joprojām nav pietiekami droša un atrodas pirmsavārijas tehniskā stāvoklī. Lai vēl vairāk nepasliktinātu ēkas esošo stāvokli, Mālpils novada pašvaldība nolēmusi iekonservēt māju.

Pašvaldības organizētājās sanāksmēs mājas iedzīvotāji informēja pašvaldību par to, ka viņu rīcībā nav finanšu līdzekļu, lai māju varētu atjaunot. Pagaidām nav zināms, cik varētu izmaksāt ēkas atjaunošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas