Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ventspils pludmale tiek sagatavota vasaras peldsezonai

Iestājoties siltākiem laikapstākļiem ir uzsākta Ventspils pludmales sagatavošana peldsezonai, uzstādot dažādus pludmales aprīkojumus. Šogad oficiālais peldsezonas sākums ir 15. maijs, un tas ilgs līdz pat 15. septembrim, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Lai Ventspils Zilā karoga pludmales apmeklētāji vasarā varētu baudīt patīkamu atpūtu labiekārtotā jūras krastā, Ventspils pludmalē pakāpeniski ir uzsākta pludmales aprīkojuma izvietošana, kas apmeklētājiem ir pieejama bez maksas. Sakārtojot pludmales infrastruktūru, ir uzsākta ieejas laipu, atpūtas koka soliņu, atkritumu urnu, veloturētāju, dušas iekārtu, sabiedrisko tualešu, glābšanas aprīkojuma un citu inventāru uzstādīšana. Arī citās publiskās Ventspils peldvietās un atpūtas vietās tiks uzstādīts gan inventārs, gan arī sabiedriskās tualetes, kā Būšnieku ezerā, Staldzenes pludmalē, kā arī atpūtas vietā pie Ventas Ābolu ielas galā.

Izvietojot pludmales aprīkojumu, tieši koka ieejas laipu uzstādīšana ir vislaikietilpīgākais process, jo ziemas periodā, vējaino laika apstākļu dēļ, ieejas vietām tiek aizpūstas ar smiltīm pat 2 metru augstumā, tādēļ vispirms ir jāveic šīs smilšu kārtas noņemšana ar smago tehniku.

Ventspils pludmale ir pieejama arī cilvēkiem ar invaliditāti un senioriem. Vides pieejamības nodrošināšanai pludmales sezonā pie ieejas Nr.6 tiek uzstādīta specializēta pārģērbšanās kabīne, kurā ir paplašināta kabīnes ieeja un uzstādīta grīda ērtai iebraukšanai ar ratiņkrēsliem. Pārģērbšanās kabīnē ir uzstādīts speciāls papildus aprīkojums – rokturis un soliņš. Savukārt lai nodrošinātu iespēju vājredzīgiem cilvēkiem salasīt kartes informāciju par Ventspils pludmali, tiks izvietotas taktilās kartes pludmales ieejas stendos, kuru pamatnē ir iestrādāts reljefs, atvieglojot informācijas uztveršanu ar taustes palīdzību.

Līdz ar peldsezonas sākumu Ventspils pludmalē darbu sāks arī Ventspils pašvaldības policijas pludmales glābšanas dienests.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas